AcasăSTIRIAsistentele șefe de la spitalul din Lupeni, pontate fictiv. Conducerea instituției pusă...

Asistentele șefe de la spitalul din Lupeni, pontate fictiv. Conducerea instituției pusă sub urmărire penală

[ad_1]

Procurorii din Petroșani au extins cercetările în dosarul în care un medic de la Spitalul Municipal Lupeni a fost, mai multe luni, pontat fictiv.  Astfel, managerul Carmen Misaroși, și directorul financiar contabil Simona Patalita sunt cercetate penal. În același dosar e cercetat penal și medicul Radu Ciocârlan.

Modelul pontajelor fictive a fost încetățenit și la nivelul asistentelor șefe din secțiile unității medicale. Acestea au fost plătite pentru zilele de sâmbătă și duminică deși nu ar fi fost la program.

Peste 755.000 de lei prejudiciu doar de la medicul urmărit penal

Pontajele fictive de la spitalul din Lupeni au generat, până în această fază a cercetării penale, prejudicii de sute de mii de lei. Banii încasați necuvenit sunt pentru orele nelucrate, dar care figurau în pontaele instituției. În caz sunt implicați mai mulți angajați ai unității medicale.

Cercetarea a început cu medicul Radu Ciocârlan în sarcina căruia ar fi fost reținut un prejudiciu ce depășește suma de 775.000 de lei.

În aceeași categorie, spun surse judiciare, s-ar încadra și asistentele șefe din unitatea medicală care nu au fost la program în zilele de sâmbătă și duminică. Deși nu au prestat servicii, persoanele respective au fost plătite. Declarațiile asumate în fața organelor de cercetare penală de mai mulți angajați indică o situație în care, printr-o complicitate generalizată, acest mecanism mergea uns.

Cercetările sunt extinse, spun aceleași surse, la mai multe fapte care țin de fals în declarații, uz de fals, înșelăciune, complicitate și chiar delapidare.

Procurorii de la Petroșani au ridicat, în urmă cu mai multe luni, o serie de documente de la unitatea medicală din Lupeni. Cercetările vizau atunci activitatea din perioada 2016-2020 din cabinetul de planificare familială. De la momentul începerii cercetării cauzei IN REM, până la această fază de cercetare, IN PERSONA, procurorii au reîncadrat faptele celor urmăriți penal.

Managerul spitalului Carmen Misaroși a declarat, în luna martie, pentru Gazeta de dimineață, că e vorba despre abateri disciplinare pentru care medicului Radu Ciocârlan i-a fost desfăcut contractul individual de muncă, negând astfel pontajele fictive vehiculate.

 

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc