Acasă STIRI Asistentele șefe de la spitalul din Lupeni, pontate fictiv. Conducerea instituției pusă...

Asistentele șefe de la spitalul din Lupeni, pontate fictiv. Conducerea instituției pusă sub urmărire penală

[ad_1]

Procurorii din Petroșani au extins cercetările în dosarul în care un medic de la Spitalul Municipal Lupeni a fost, mai multe luni, pontat fictiv.  Astfel, managerul Carmen Misaroși, și directorul financiar contabil Simona Patalita sunt cercetate penal. În același dosar e cercetat penal și medicul Radu Ciocârlan.

Modelul pontajelor fictive a fost încetățenit și la nivelul asistentelor șefe din secțiile unității medicale. Acestea au fost plătite pentru zilele de sâmbătă și duminică deși nu ar fi fost la program.

Peste 755.000 de lei prejudiciu doar de la medicul urmărit penal

Pontajele fictive de la spitalul din Lupeni au generat, până în această fază a cercetării penale, prejudicii de sute de mii de lei. Banii încasați necuvenit sunt pentru orele nelucrate, dar care figurau în pontaele instituției. În caz sunt implicați mai mulți angajați ai unității medicale.

Cercetarea a început cu medicul Radu Ciocârlan în sarcina căruia ar fi fost reținut un prejudiciu ce depășește suma de 775.000 de lei.

În aceeași categorie, spun surse judiciare, s-ar încadra și asistentele șefe din unitatea medicală care nu au fost la program în zilele de sâmbătă și duminică. Deși nu au prestat servicii, persoanele respective au fost plătite. Declarațiile asumate în fața organelor de cercetare penală de mai mulți angajați indică o situație în care, printr-o complicitate generalizată, acest mecanism mergea uns.

Cercetările sunt extinse, spun aceleași surse, la mai multe fapte care țin de fals în declarații, uz de fals, înșelăciune, complicitate și chiar delapidare.

Procurorii de la Petroșani au ridicat, în urmă cu mai multe luni, o serie de documente de la unitatea medicală din Lupeni. Cercetările vizau atunci activitatea din perioada 2016-2020 din cabinetul de planificare familială. De la momentul începerii cercetării cauzei IN REM, până la această fază de cercetare, IN PERSONA, procurorii au reîncadrat faptele celor urmăriți penal.

Managerul spitalului Carmen Misaroși a declarat, în luna martie, pentru Gazeta de dimineață, că e vorba despre abateri disciplinare pentru care medicului Radu Ciocârlan i-a fost desfăcut contractul individual de muncă, negând astfel pontajele fictive vehiculate.

 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: