Acasă STIRI HUNEDOARA Asistentul universitar din Iași care a murit în Retezat, a alunecat pe...

Asistentul universitar din Iași care a murit în Retezat, a alunecat pe potecă din cauza oboselii

Asistentul universitar de 36 de ani, din Iași, care a murit marți după-amiază în zona Vârfului Judele (2.398 m), din Masivul Retezat, s-a dezechilibrat pe o porțiune mai grea de potecă din cauza oboselii și a rucsacului greu pe care îl avea asupra lui, potrivit unei prime concluzii avansate de salvamontiștii care au intervenit în zonă pentru recuperarea trupului neînsuflețit al victimei.

“Accidentul a avut loc pe un traseu între lacurile Zănoaga și Bucura. Poteca traversa fața vârfului Judele și este o porțiune dificilă de traversat. Profesorul a rămas în urmă pentru a ajuta o persoană care mergea mai greu. S-a dezechilibrat și a alunecat pe stânci, prăbușindu-se aproape 100 de metri. Eram la refugiul Bucura și am auzit strigătele de ajutor. Am ajuns la locul accidentului în circa 30 de minute, dar victima era deja decedată, din cauza multiplelor traumatisme grave suferite la cap”, a declarat miercuri șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Evacuarea victimei de la locul accidentului a fost foarte de dificilă, din cauza pantei foarte înclinate și a numeroșilor bolovani din zonă. Corpul bărbatului a fost adus, în cursul nopții, până la cabana Poiana Pelegii, de unde a fost preluat de Medicina Legală.

Asistentul universitar din Iași se afla în Retezat împreună cu un grup de 20 de studenți de la Facultatea de Geografie, cu care efectua practica de vară. Studenții au fost preluați miercuri de un microbuz și transportați în orașul Hațeg pentru ca apoi să se îndrepte spre casă.

Salvamontiștii hunedoreni recomandă turiștilor să fie atenți la deplasările pe munte și să-și pregătească foarte bine rucsacul, pentru ca acesta să nu fie foarte greu.

La acțiunea de intervenție de pe munte au luat parte opt salvamontiști și patru jandarmi montani.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: