Acasă STIRI Asociația ”Agenția pentru Dezvoltarea Văii Jiului”, pe ordinea de zi a CJ...

Asociația ”Agenția pentru Dezvoltarea Văii Jiului”, pe ordinea de zi a CJ Hunedoara

[ad_1]

La o lună de la momentul în care primăriile din Valea Jiului au aprobat înființarea Agenției pentru Dezvoltarea Văii Jiului, CJ Hunedoara are pe ordinea de zi proiectul care vizează asocierea cu primăriile și ONG-urile din asociație.

Asocierea, pe masa consilierilor județeni

Primăriile din Valea Jiului au aprobat, în februarie, înființarea Asociației ”Agenția pentru Dezvoltarea Văii Jiului”. Această asociație, care este un ONG, va gestiona implementarea strategiei de dezvoltare realizată de PricewaterhouseCoopers.

În ședința CJ Hunedoara de luna aceasta se regăsește și proiectul inițiat de președintele Laurențiu Nistor pentru asocierea UAT Hunedoara cu primăriile din Valea Jiului și câteva ONG-uri pentru înființare Asociației „Agenția pentru Dezvoltarea Văii Jiului”.

”Obiectivul comun urmărit de către membrii prin constituirea prezentei Asociații îl reprezintă promovarea interesului general al locuitorilor de pe raza unităților administrativ teritoriale din zona Văii Jiului în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora, prin acțiuni vizând protecția mediului, dezvoltarea economico-socială, precum și dezvoltarea și asigurarea capacității de atragere a fondurilor pentru finanțarea investițiilor necesare dezvoltării durabile în zona Văii Jiului”, se arată în proiectul CJ Hunedoara.

Conform documentului, Asociația va iniția activități de elaborare strategii, coordonare și asistență, sprijin în implementare, inițiere de proiecte și alte activități conexe specifice în dezvoltarea locală.

Asociația va avea sediul în Petroșani. Aceasta va oferi servicii în domeniul inițierii, dezvoltării și promovării de competențe și politici de dezvoltare locală și implementarea mecanismului Investiții Teritoriale Integrate (ITI) pe raza de competență a unităților administrativ teritoriale din zona Văii Jiului, în strânsă corelare cu inițiativele derulate sub egida procesului de tranziție justă.

Asociația este formată din primăriile din Valea Jiului, Consiliul Județean Hunedoara, Universitatea Petroșani și mai multe ONG-uri (Asociația ”Valea Jiului Development Society Project”, Asociația Comitetul de Inițiativă Valea Jiului, Asociația Autism Helping Hands și Asociația Urban Lab Valea Jiului).

Strategia pentru Valea Jiului este elaborată de compania de consultanță PricewaterhouseCoopers, contractată de Comisia Europeană.

Forma finalizată a strategiei trebuie prezentată  până în luna aprilie. Strategia e necesară în contextul restrângerii activității miniere și își propune să stabilească principalele direcții de dezvoltare a zonei Văii Jiului în scopul revigorării situației economice și sociale a regiunii, cu ajutorul fondurilor europene dedicate Văii Jiului.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Ce ingrediente sa incluzi in rutina de ingrijire a pielii pentru rezultate uimitoare

Ingrijirea pielii este importanta atat pentru a avea un ten care sa arate impecabil, cat si pentru a-i pastra sanatatea. In ultimii...

Top 3 articole care NU pot lipsi din garderoba unei femei cu stil

Din dorința de a urma ultimele tendințe ale modei, uiți adeseori de stilul personal, cel care de fapt, te scoate din anonimat....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: