Acasă AGRICULTURA & AGRIBUSINESS Astăzi este ultima zi pentru depunerea cererii unice de plată fără penalități...

Astăzi este ultima zi pentru depunerea cererii unice de plată fără penalități la APIA

Fermierii români mai au la dispoziție o singură zi, respectiv 15 iunie, pentru depunerea cererii unice de plată aferente anului în curs fără a fi penalizați, potrivit Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Din 16 iunie, cererile de plată mai pot fi depuse timp de 25 de zile calendaristice, dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Directorul general al APIA, Mihai Puțintei, declara pe 11 iunie că, până la acea dată, au fost depuse aproape 800.000 de cereri unice de plată, ceea ce reprezintă 80% din numărul de cereri eligibile din anul anterior.

‘Azi dimineață (n.r. 11 iunie) eram la un număr de aproape 800.000 de cereri unice de plată depuse, ceea ce arată că suntem undeva la 80% din numărul cererilor eligibile depuse în anul anterior de 1,027 milioane. Suprafața digitizată și acceptată în momentul acesta este de 4,3 milioane hectare pe cereri închise, iar suprafața digitizată, dar pe cereri neînchise, de 3,8 milioane hectare. În total, cererile care pot fi închise sunt pentru o suprafață de circa 8,2 milioane hectare”, a spus Puțintei.

Acesta a precizat că, în această perioadă, există un ritm de depunere de 35.000 de cereri pe zi, ‘pentru că fermierii s-au obișnuit să vină pe ultima sută de metri’.

Potrivit datelor APIA, până la data menționată, au fost închise 678.955 cereri pentru o suprafață de 4.762.561,38 hectare și mai sunt un număr de 96.637 cereri pregătite să fie închise zilele următoare pentru o suprafață de 3.305.728,55 hectare.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: