Acasă STIRI Atenție apicultori: Subvenţii şi fonduri europene doar cu stupi identificaţi !

Atenție apicultori: Subvenţii şi fonduri europene doar cu stupi identificaţi !

Identificarea stupinelor şi stupilor se realizează conform Ordinului 246 din 15 noiembrie 2012, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 119/2011. Conform acestui ordin toţi apicultorii care au o stupină trebuie să aibă numere de identificare pentru toţi stupii deţinuţi  indiferent de numărul acestora. Apicultorul trebuie să deţină şi un panou de identificare care va fi amplasat la vatra stupinei.Acesta solicită formei asociative din care face parte, pe baza unei cereri,  numerele de ordine pentru identificarea stupilor existenţi în stupina sa, conform adeverinţei eliberată de Primăria pe raza căreia se află amplasată stupina, care atestă înscrierea în Registrul agricol a familiilor de albine deţinute. Oficiile de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie din fiecare judeţ(OARZ) vor aloca pe filiera naţională numerele matricole pentru fiecare asociaţie. Crescătorii de albine sunt obligaţi  să completeze  apoi în carnetul stupinei aceste numere de ordine.

 În cazul vânzării sau dispariţiei materialului biologic, apicultorul anunţă în termen de maximum 5 zile lucrătoare reprezentantul formei asociative, pentru a modifica în Registrul de înregistrare numărul de ordine al materialului biologic care nu mai există în stupina acestuia. Apicultorul care cumpără material biologic este obligat să anunţe în termen de maximum 5 zile lucrătoare reprezentantul formei asociative pentru a primi numere de identificare. În cazul deteriorării stupului, apicultorul procedează conform tehnologiei apicole, transferând materialul biologic în alt stup şi păstreazã acelaşi număr de identificare.

 Aceste detalii ne-au fost oferite de doamna inginer Elena Ciurea de la OARZ Hunedoara care coordonează acest domeniu de reglementare.

Retineti! Pentru accesarea oricãrei forme de subventie acordate apicultorilor din bugetul national sau fonduri europene, este obligatorie identificarea stupinelor si stupilor.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: