Circulaţia maşinilor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată joi, până la ora 20.00, pe toate drumurile şi pe autostrăzile din judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Satu Mare, Bihor şi Mehedinţi, avertizate cu cod portocaliu de caniculă.

caniculăPotrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, restricţia de trafic a fost instituită în urma avertizării cod portocaliu de caniculă. Astfel, joi, până la ora 20.00, este restricţionată circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naţionale şi autostrăzile din cele şase judeţe.

Restricţia nu se aplică transporturilor de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată, transporturilor pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturilor cu apă îmbuteliată şi transporturilor de produse provenite din exploatări agricole, a precizat CNADNR.

Sursa citată a precizat că restricţionarea circulaţiei, luată în baza prevederilor articolului 44 alineatul 2 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997, este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

Informaţii despre restricţiile de trafic pot fi obţinute de la Dispeceratul CNADNR, la numerele de telefon 021/264.33.33 şi 021/9360 sau de pe pagina de internet www.cnadnr.ro.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.