AcasăADVERTORIALAtunci când oamenii potriviți sunt la locul potrivit – Ce stă la...

Atunci când oamenii potriviți sunt la locul potrivit – Ce stă la baza unei afaceri prospere?

 Există o multitudine de idei foarte bune de afaceri din partea tinerilor antreprenori sau de afaceri deja funcționale care au un potențial extraordinar. Însă pe parcursul evoluției acestora, există și anumite dificultăți care pot varia foarte mult în temei, de la cererile pieței, până la responsabilitatea deținută de fiecare individ integrat în funcționarea afacerii.

Nu toate pot fi controlate eficient și din timp, dar un lucru este sigur: oamenii potriviți la locul potrivit pot determina eșecul sau succesul afacerii în discuție. La baza unei afaceri de succes sunt, bineînțeles, o mână de oameni responsabili și determinați care fac roțile să se învârtă. Dar cum trebuie aleși acei oameni? De regulă, printr-un proces de recrutare și selecție cât mai riguros. În acest articol vor fi regăsite trei etape care stau la baza organizării acestui proces de selecție a viitorilor angajați, astfel încât prosperitatea proiectului să fie garantată.

Iată care sunt etapele care stau la baza procesului de recrutare ce se face responsabil pentru o afacere de succes pe termen lung

1. Planificarea recrutării

         După ce se realizează o atentă analiză a nevoii, primul pas implicat în procesul de recrutare este planificarea. Aici, planificarea este pusă la dispoziție de serviciile de recrutare și selecție și presupune elaborarea unei specificații de post cuprinzătoare pentru postul vacant, subliniind responsabilitățile sale majore și minore, abilitățile, experiența și calificările necesare, dar  și gradul și nivelul de salarizare. De asemenea, sunt menționate data de început și condițiile speciale atașate postului de ocupat.

2. Dezvoltarea strategiei

         Odată ce se știe câți și cu ce calificări sunt solicitați candidații, următorul pas implicat în acest sens este elaborarea unei strategii adecvate pentru recrutarea candidaților în organizație. Poți șă vezi aici, pe Humansource.ro mai multe detalii legate de acest proces.

         Considerațiile strategice care trebuie luate în considerare pot include aspecte precum ce tip de metodă de recrutare să fie utilizată, ce zonă geografică trebuie luată în considerare pentru căutarea candidaților, ce sursă de recrutare se va practica și ce secvență de activități trebuie urmată în recrutarea candidaților în organizație.

4. Screening:

Deși unii consideră screening-ul ca punct de plecare al selecției, el poate fi considerat parte integrantă a recrutării. Motivul este că procesul de selecție începe numai după ce cererile au fost selectate. Specificațiile postului sunt de neprețuit în screening. Cererile sunt analizate în funcție de calificarea, cunoștințele, abilitățile, calitățile, interesul și experiența menționate în specificația postului.

         Cei care nu se califică sunt imediat eliminați din procesul de selecție. Tehnicile utilizate pentru selectarea candidaților variază în funcție de sursa de aprovizionare și de metoda utilizată pentru recrutare. Aplicațiile preliminare, testele de selectare și interviurile de screening sunt tehnici comune utilizate pentru selectarea candidaților.

         Așadar, procesul de recrutare și selecție a angajaților este cel mai important punct de plecare în ascensiunea unei afaceri. Acest proces trebuie să fie suficient de riguros, astfel încât fiecare individ să se potrivească postului pentru care a fost ales, asemeni rotițelor zimțate ale unui ceas mecanic, iar prosperitatea afacerii să fie garantată.

Sursa: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc