Acasă STIRI HUNEDOARA Au început lucrările de reabilitare a drumului spre mormântului părintelui Arsenie Boca

Au început lucrările de reabilitare a drumului spre mormântului părintelui Arsenie Boca

Constructorii au început primele lucrări de reparații la drumul județean care duce la Mănăstirea Prislop, din județul Hunedoara, locul unde își doarme somnul de veci părintele Arsenie Boca, cel supranumit de credincioși ”Sfântul Ardealului”.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Adrian David, a declarat că lucrările la acest drum nu sunt de natură să afecteze traficul rutier, astfel că toți credincioșii care vor urca spre mănăstire vor putea circula fără restricții. David a precizat că autoritățile statului vor lua toate măsurile necesare pentru ca pe 28 noiembrie, când se comemorează 26 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, pelerinii să nu aibă de suferit din cauza traficului aglomerat.

”Se execută lucrări la drumul spre Mănăstirea Prislop, dar nu sunt de măsură să împiedice accesul pelerinilor sau turiștilor către acest lăcaș de cult. Ne vom pregăti, ca de fiecare dată, cu temeinicie, împreună cu Instituția Prefectului, Poliția și Jandarmeria, pentru a putea asigura un trafic relaxat”, a afirmat președintele CJ Hunedoara citat de Agerpres.

Adrian David a mai spus că principalele lucrări de modernizare ale drumului spre Mănăstirea Prislop vor începe anul viitor, iar atunci va propune ca acestea să se desfășoare pe parcursul serii și al nopții, astfel încât să nu fie probleme pentru credincioșii care merg la mormântul părintelui Arsenie Boca. ”Nu voi fi de acord, sub nicio formă, să solicităm aviz de închidere a drumului spre Prislop”, a precizat șeful CJ Hunedoara.

Lucrările de modernizare a drumului județean care duce la Mănăstirea Prislop vor dura doi ani de zile și vor costa peste 8,48 milioane de lei. Modernizarea este importantă deoarece, mai ales vara, traficul rutier spre lăcașul de cult este adesea îngreunat din cauza lățimii insuficiente a carosabilului.

Lucrările vor începe din DN66, în localitatea Bretea Strei, și vor continua prin satele Silvașu de Jos și Silvașu de Sus, până la Prislop. După modernizarea drumului, traficul între Silvașu de Jos și Mănăstirea Prislop se va desfășura pe o șosea cu o lățime minimă de șase metri. Pe o porțiune de un kilometru — între km 10,4 și km 11,4 — drumul va avea o bandă suplimentară destinată traficului greu, astfel încât lățimea carosabilului va fi de nouă metri. Pentru evitarea blocajelor în trafic, în localitatea Silvașu de Jos au fost proiectate două porțiuni de drum cu sens unic.

Mănăstirea Prislop este vizitată zilnic de mii de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca, supranumit de credincioși ‘Sfântul Ardealului’.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: