Acasă ADMINISTRATIE Autostrada Arad- Nădlac, pasajele de pe Centura Aradului şi calea ferată Curtici-Simeria,...

Autostrada Arad- Nădlac, pasajele de pe Centura Aradului şi calea ferată Curtici-Simeria, în bugetul pe 2013

autostrada aradTronsonul de autostradă Arad – Nădlac, dar şi cele două pasaje rutiere de pe Centura de Nord a municipiul Arad sunt prevăzute pentru a fi finanţate din bugetul de stat pe anul 2013.

”La finele anului trecut, atât eu cât şi colegul meu Dorel Căprar, am purtat mai multe discuţii cu primul ministru Victor Ponta, privitor la finalizarea celor două pasaje de pe Centura de Nord a Aradului. În cursul acestor discuţii, primul ministru a promis la Arad că lucrările vor fi cuprinse în buget şi acum sunt în măsură să anunţ că finalizarea investiţiei este cuprinsă finanţată”,  a declarat deputatul de Arad Flavius Măduţa (PSD).

La rândul său, deputatul Dorel Căprar (PSD) a arătat că un alt proiect foarte important, autostrada Nădlac – Arad – Bucureşti, va beneficia în 2013 de finanţare din partea Guvernului.

”Autostrada Nădlac – Arad – Bucureşti, de pe Culoarul IV Pan-european constituie prioritatea Guvernului pentru domeniul infrastructură. În bugetul pe 2013 sunt prevăzute sume importante pentru finalizarea tronsonului Nădlac – Arad. Se va relua licitaţia pentru  porţiunea Nădlac -Pecica din această autostradă, după ce lucrările au fost oprite pentru grave probleme de corupţie”, a spus deputatul Dorel Căprar.

Potrivit acestuia, se va lucra şi pe tronsonul Timişoara – Lugoj – Deva, care va scoate traficul greu şi traficul internaţional de pe Valea Mureşului.

De asemenea, în bugetul de stat pe acest an sunt prevăzute investiţii importante pentru linia de cale ferată Curtici – Simeria, care va permite trenurilor să ruleze cu viteză mai mare.

În ceea ce priveşte proiectele noi ale CNADNR, acestea includ întocmirea studiilor de fezabilitate pentru centura de ocolire a localităţilor Şimand şi Zimandul Nou, aflate pe drumul naţional DN 79, Arad – Oradea. Acesta va fi gândit ca drum expres.

În bugetul CNADNR sunt prevăzute lucrări de reabilitare pentru DN 79 (Arad – Oradea), DN 76 (Hălmagiu – Vârfurile) şi DN 7 Nădlac – Arad – Deva, a mai spus deputatul Dorel Căprar.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: