Acasă STIRI CARAS-SEVERIN Băile Herculane, alături de Baden-Baden și Karlovy Vary?

Băile Herculane, alături de Baden-Baden și Karlovy Vary?

Stațiunea Băile Herculane ar putea reveni ca importanță alături de Baden-Baden și Karlovy Vary, însă e necesar pentru aceasta ca administrația locală să acceseze cât mai multe proiecte cu fonduri UE în noul exercițiu bugetar 2014-2020, a declarat sâmbătă, la Reșița, Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism.

Grapini spune că ministerul pe care îl conduce poate doar să promoveze obiectivele turistice din țară, însă mai departe cei care vor să realizeze câte ceva, trebuie să își promoveze business-ul singuri.

Stațiunile balneare și cele sportive au prioritate în acordarea banilor, și de la buget, și, evident, din banii europeni. La Herculane este nevoie de foarte mulți bani, și pentru căminul cultural și pentru celelalte lucrări pe care le mai au începute, dar acești bani vor trebui completați cu proiecte pe fonduri europene. Stațiunea de pe Cerna va putea astfel reveni în trilogia Baden-Baden — Karlovy Vary — Băile Herculane’, a afirmat Maria Grapini.

Maria Grapini a vorbit și despre calea ferată Anina — Oravița, prima cale ferată montanistică din țară, care, din păcate, la ora actuală nu este rentabilă din punct de vedere financiar și care riscă, din această cauză, să fie chiar închisă.

Am făcut demersuri către ministerul Transporturilor deoarece nu e în portofoliul meu. Un ministru nu poate să facă singur nimic. El relaționează cu celelalte ministere. Regret că răspunsul este nefavorabil de la Ministerul Turismului. I-am trimis o adresă și președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, pentru a căuta soluții de menținere a acestui traseu. Eu cred că această linie ferată trebuie păstrată’, a mai spus ministrul Grapini.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Abia te-ai întors din vacanță, dar nu te simți pregătit să înfrunți stresul de la job? Iată 3 trucuri pentru a te readapta vieții...

Vacanța de vară s-a terminat, dar tu poate că n-ai starea necesară ca să te întorci rapid la job. Mintea îți este...

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: