Acasă ECONOMIE Bancheri acuzaţi de fraudă. Prejudiciul se ridică la 85 milioane euro

Bancheri acuzaţi de fraudă. Prejudiciul se ridică la 85 milioane euro

fraude bancareŞapte directori de sucursale sau agenţii bancare şi patru notari publici sunt acuzaţi de fraudă într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT, în cursul dimineţii de joi fiind efectuate 48 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Satu Mare, Ilfov şi Vâlcea.

Acţiunea are ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 58 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălarea banilor.

Suspecţii sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că au creat un prejudiciu de 85 de milioane de euro prin săvârşirea de fraude bancare, sub coordonarea unor persoane influente din mediul de afaceri din Bucureşti.

Este vorba de credite obţinute ilegal de la două unităţi bancare pentru 35 de societăţi comerciale controlate de membrii grupului infracţional organizat.

Membrii grupării au beneficiat şi de sprijinul unor evaluatori autorizaţi, prin întocmirea unor rapoarte de evaluare la valori mai mari decât valoarea reală, în vederea ipotecării bunurilor cu ocazia încheierii contractelor de creditare.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi audiate 90 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: