Acasă ADMINISTRATIE Bani pentru agricultori de la Uniunea Europeană

Bani pentru agricultori de la Uniunea Europeană

apiaAproape 23.000 de fermieri din judeţul Hunedoara pot beneficia de subvenţii pentru întreţinerea păşunilor, cererile pentru plata acestui ajutor nerambursabil venit din partea Uniunii Europene putând fi depuse la sediile Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), până la data de 15 mai.

Până acum, aproape 60% dintre fermierii hunedoreni s-au programat pentru depunerea cererilor la centrele APIA din judeţ. Cererile pot fi depuse până la 15 mai, fără penalităţi, şi până pe 10 iunie, cu penalităţi de întârziere”, a spus directorul executiv al APIA Hunedoara, Marcel Socol.

El a precizat că fermierii care nu se prezintă la data stabilită pentru depunerea cererilor vor fi reprogramaţi după 15 mai, iar atunci subvenţia de care ar urma să beneficieze va fi afectată de penalităţile de întârziere, deoarece documentele nu au fost depuse la timp.

Pe de altă parte, directorul APIA Hunedoara a menţionat că s-a găsit o soluţie pentru ca şi păşunile ce aparţin consiliilor locale să poată fi incluse în programul de subvenţii. În acest sens, consiliile locale pot închiria suprafeţele de păşune fermierilor, iar aceştia vor depune cererile necesare acordării subvenţiei la centrele APIA.

Fără această soluţie, s-ar fi pierdut subvenţii în valoare de 5,5 milioane euro, pentru o suprafaţă de circa 20.000 de hectare”, a explicat Socol.

Anul trecut, APIA Hunedoara a efectuat plăţi pe suprafaţă-terenuri agricole şi păşuni, în sumă de 42 de milioane de euro.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 SOLUȚII de a așeza încălțămintea tuturor membrilor familiei la ușa de la intrare

În multe locuințe se poate observa că la intrare sunt așezate la vedere numeroase perechi de pantofi, papuci, cizme, sandale, teniși, aparținând...

Design în VEST – Cum să păstrezi aerul vintage al casei tale

Partea de vest a României este cunoscută pe lângă altele și pentru faptul că deține unele dintre cele mai vechi clădiri din...

Cele mai bune activități pentru copiii de 1 an, în casă și afară

Atingerea vârstei de 1 an reprezintă o etapă importantă în viața copilului și a părinților. Este perioada în care cel mic începe...

Vrei să ai mai multă grijă de tine? 5 aspecte de care trebuie să ții cont în fiecare zi

Să trăiești o viață sănătoasă nu înseamnă doar să fii atent la ce ai în farfurie sau exercițiile pe care le faci...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: