AcasăSPORTBC Timişoara, singura echipă care a învins Oradea de două ori

BC Timişoara, singura echipă care a învins Oradea de două ori

bc_timisoara_cupa_balcanica-1Timişorenii lui Srjdan Jovanovic se pot lăuda cu o performanţă de luat în seamă. „Leii” au învins pentru a doua oară la rând liderul la zi al Ligii Naţionale, CSM Oradea, scor 63-56, după o partidă electrizantă, cel puţin în cea dea doua parte.

Bănăţenii au început mai prost partida din Sala Olimpia şi se părea că bihorenii vor pleca cu cele două puncte de la Timişoara. Dar n-a fost să fie deloc aşa. Bănăţenii şi-au revenit la timp, după reluare şi cu un Archie excelent, dublat de un Jovanovic mai mult decât constant. Oradea a preluat rapid conducerea, terminând primul sfert cu avantaj minim,. 21-20. Începutul actului secund a fost un adevărat coșmar pentru timișoreni, care n-au marcat timp de cinci minute și jumătate, orădenii având în acest răstimp un „run” de 9-0, cu care s-au distanțat (20-30). Oradea a avut, la un moment dat, chiar 14 puncte avans (26-40), însă aici s-a stricat ceva în angrenajul lui Cristian Achim. Şi a fost exact ceea ce aveau nevoie elevii lui Jovanovic. Sfertul trei a fost de poveste, cu o revenire excelentă, în vreme ce ultimele 10 minute ale întâlnirii au însemnat o demonstraţie de apărare din partea bănăţenilor, care au reuşit astfel să ţină cele 2 puncte pe Bega.

„E o victorie foarte importantă pentru noi, deoarece am învins echipa cu cele mai bune rezultate din campionat. Sper să ne reîntâlnim cu Oradea și în play-off, baschetul românesc are nevoie de meciuri palpitante precum cel de astăzi. Nu știu care e secretul pentru a bate Oradea, chiar dacă noi suntem singurii care am reușit asta, și chiar de două ori. Le-am spus băieților să creadă în ei, să lupte, pentru că atunci totul e posibil”, a spus Srjdan Jovanovic, antrenorul celor de la BC Timișoara.

Dominique Archie a fost de această dată cel mai bun marcator al Timișoarei, americanul totalizând 19 puncte. Imediat în spatele lui se situează neobositul Zlatko Jovanovic, cu 18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc