Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Bisericile ortodoxe româneşti din Banatul sârbesc - în expoziție foto la Reșița

Bisericile ortodoxe româneşti din Banatul sârbesc – în expoziție foto la Reșița

O expoziţie de fotografii cu bisericile ortodoxe româneşti din Banatul sârbesc, realizate de Marius Roşu, a fost vernisată, miercuri, la sediul Palatului Administrativ din Reşiţa, transmite corespodentul AGERPRES.

 Expoziţia lui Marius Roşu, originar din Novi Sad, cuprinde 40 de fotografii cu biserici româneşti, din 40 de localităţi din Banatul sârbesc.

Este o expoziţie importantă pentru cei care participă la vernisaj. Oamenii trebuie să ştie de existenţa acestor biserici şi care este situaţia actuală a acestor capodopere. Dacă unele dintre biserici arată bine, altele ar trebui neapărat restaurate. Fotografiile sunt realizate de către Marius Roşu, care este pasionat de fotografiile atipice încă din vremea studenţiei’, a declarat Alina Iorga, coordonatorul Departamentului pentru Păstrarea Patrimoniului Cultural al Românilor din Voivodina.

Manifestarea a fost organizată de Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina, în colaborare cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Organizăm asemenea manifestări cu diferite instituţii din România, din Serbia, Croaţia, din Muntenegru. De exemplu, oamenii noştri de la Institutul de Cultură împreună cu Academiile celor patru ţări au făcut o serie de cercetări, iar rezultatul acestora, pe lângă unele lucrări şi studii, care apar în formă electronică, iar mai apoi în formă scrisă, la Editura Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina’, a afirmat Costa Roşu, preşedinte onorific al institutului.

Institutul Cultural al Românilor din Voivodina a fost înfiinţat în urmă cu cinci ani de către Guvernul Voivodinei.

Avem o reţea de oameni de ştiinţă foarte bogată. Colaborăm cu specialişti din lumea academică, din Bucureşti, Timişoara, Cluj, iar împreună cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Universitatea ‘Eftimie Murgu’ din Reşiţa organizăm, în mod tradiţional un simpozion ajuns la cea de-a 18-a ediţie şi la care participă cel puţin câte 60 de oameni de cultură’, a mai precizat Costa Roşu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum transformi bucătăria bunicii într-un spațiu modern, fără să renunți la farmecul copilăriei

Copilăria înseamnă pentru mulți perioada petrecută în casa bunicilor. O mulțime de sentimente frumoase îi copleșesc, așa că nu e de mirare...

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: