AcasăADMINISTRATIEBugetul municipiului Târgu Mureș pe acest an, axat pe atragerea de fonduri...

Bugetul municipiului Târgu Mureș pe acest an, axat pe atragerea de fonduri europene, educație și infrastructură

[ad_1]

Primăria Târgu Mureș a propus pentru acest an un proiect de buget local în valoare de 492 de milioane lei, cu 17% mai mare față de bugetul inițial aferent anului trecut.

La capitolul cheltuieli, resursele au fost alocate pentru susţinerea cheltuielilor operaţionale cu funcţionarea instituţiilor şi serviciilor publice, în sumă de 298 de milioane de lei, pentru cheltuielile aferente proiectelor din fonduri externe nerambursabile, cheltuielile cu investiţiile, dobânzi și rate de rambursat.

Ponderile cele mai mari în cadrul cheltuielilor operaționale le au cheltuielile cu serviciile publice, cheltuielile cu unitățile de învățământ, serviciul datoriei publice locale, funcţionarea instituţiilor publice şi asistenţa socială.

Bugetul multianual de investiții propus este de 142 milioane lei și include creditele de angajament, respectiv creditele bugetare multianuale. Totodată, proiecția bugetară a fondurilor UE, care curprinde credite bugetare dar și de angajament, sunt în cuantum de 580 milioane lei, iar bugetul destinat reparațiilor totalizează 41 milioane lei, dintre care 21% (8,9 milioane lei) vor fi alocate zonei de infrastructură a unităților de învățământ.

“Bugetul de stat pentru anul 2021 a fost aprobat și publicat în Monitorul Oficial în data de 9 martie. Conform procedurilor legislative, prezentăm propunerea pentru bugetul local al municipiului Târgu Mureș pentru anul 2021. Aceasta este publicată pe site-ul www.tirgumures.ro și va rămâne afișată pentru dezbatere și consultare publică, iar apoi va fi supusă aprobării Consiliului Local. Construcția bugetului aferent anului 2021 la nivelul Municipiului Târgu Mureș se axează pe absorbția fondurilor europene, educație, infrastructură și creșterea calității vieții”, a declarat primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán.

Propunerea de buget și o sinteză a principalelor informații din acesta sunt disponibile AICI.

Cetăţenii pot face propuneri referitoare la proiectul de buget până în data de 8 aprilie, prin email pe adresa: infopublic@tirgumures.ro sau la sediul instituției, Piața Victoriei, nr. 3.  Materialele transmise vor purta precizarea ”În atenția Direcției economice, Referitor la proiect buget local 2021”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc