Acasă ADMINISTRATIE Bugetul Timișoarei pe acest an, 1,4 miliarde de lei. Câți bani vor...

Bugetul Timișoarei pe acest an, 1,4 miliarde de lei. Câți bani vor merge pe investiții

[ad_1]

Primarul Dominic Fritz a prezentat joi, într-o conferință de presă, proiectul de buget al municipiului Timişoara pe acest an.

Bugetul pentru 2021 este de 1,4 miliarde de lei (286 de milioane de euro), mai mic decât cel de anul trecut, care a fost estimat la 2,2 miliarde de lei, dar pe care primarul Timișoarei l-a considerat nerealist.

Din bugetul pe acest an 56% vor fi alocați pentru funcţionare şi 41% vor merge spre dezvoltare şi investiţii.

“Bugetul Timişoarei pe anul 2021 este inspirat de energia timişorenilor. (…) Am lucrat la acest buget pe baza unor principii, este orientat spre dezvoltare în următorul deceniu. Deci, cu acest buget, punem de fapt baza unor proiecte pe termen lung, care vor defini modul în care se va dezvolta Timişoara în următorii 10 ani. Acest buget este al oamenilor din cartiere, am gândit foarte multe investiţii. (…) Bugetul 2021 în cifre este într-o valoare totală de 1,4 miliarde de lei, din care 55,9% este bugetul de funcţionare, 787 de milioane de lei, şi 41% este bugetul de dezvoltare, investiţiile, în valoare totală de 620 de milioane de lei”, a declarat Dominic Fritz.

În bugetul de funcţionare intră, pe lângă plata salariilor, medicina şcolară, ordinea publică, poliţia locală, reparaţii drumuri, funcţionare şcoli, salubrizare, întreţinere spaţii verzi. Vor fi plătite şi facturi restante pe anul trecut, la Colterm (99 milioane de lei şi un credit de peste 30 milioane de lei, angajat de anul trecut), iar pentru Societatea de Transport Public vor fi alocate 74 milioane de lei lei.

Potrivit primarului, în bugetul pe acest an va fi oprită risipa şi au fost scăzute cu 41% fondurile alocate pentru cheltuieli cu plachete, felicitări, calendare, medalii, fanioane şi deplasări, care anul trecut au fost bugetate cu 800.000 de lei.

În bugetul de investiţii şi dezvoltare (620 milioane de lei) sunt incluse finalizarea unor lucrări începute deja, pornirea unor proiecte strategice şi accesarea de fonduri europene.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: