Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Bulibaşa din Lugoj s-a mutat în casa lui ... Dracula

Bulibaşa din Lugoj s-a mutat în casa lui … Dracula

lugosiCasa din Lugoj în care s-a născut Béla Ferenc Dezső Blaskó, mai cunoscut sub numele său de scenă, Béla Lugosi, a fost recent cumpărată de bulibaşa romilor din Lugoj.  Casa, care ar fi trebuit să fie restaurată şi transformată în muzeu de către municipalitatea lugojeană, va deveni probabil un castel cu turnuleţe argintii.

Bela Lugosi, stea de primă mărime la Hollywood în anii ’30, s-a născut în anul 1882, în Lugoj, în imobilul situat pe actuala stradă Bucegi, la numărul 6.  El a fost cel care a dat viaţă în mod magistral eroului lui Bram Stoker, contele Dracula.  De curând, casa natală a lui Lugosi a fost cumpărată de familia lui Ioan Boţ, bulibaşa romilor din Lugoj. Zilele trecute au şi început lucrările de reabilitare, însă bulibaşa se jură că nu se va atinge de arhitectură.

“Vom face un imobil frumos, aşa cum le-am făcut şi pe celelalte pe care le vedeţi în oraş. Vom înlocui piesele vechi cu unele noi, dar vom pune totul la loc exact cum a fost. Faţada va fi de culoarea crem, discretă, nu ţipătoare, şi vom monta la loc placa memorială, nu ne atingem de nimic. Intenţionăm să facem la fel şi celelalte două case vecine, printre care şi magazinul de biciclete, care sunt tot ale noastre”, a declarat bulibaşa.

Ioan Boţ spune că nu s-a hotărât ce utilitate va da clădirii renovate, însă crede că nu va fi una de locuit. Familia bulibaşei mai deţine în centrul Lugojului şi alte imobile în care funcţionează agenţi economici.

Este trist însă faptul că primăria nu a făcut eforturi pentru achiziţionarea clădirii în care s-a născut cel care a făcut celebru oraşul în toată lumea. De altfel, actorul şi-a schimbat numele după oraşul natal.

Într-un sondaj efectuat recent printre criticii şi istoricii de film americani, personajul Dracula interpretat de Lugosi este al doilea ca popularitate din toate timpurile, după Superman.

httpv://youtu.be/IVPxAgy7lBA

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: