Acasă SOCIAL Ca la Veneția! Vaporașele ”Burebista” și ”Decebal” destinate transportului pe Bega au...

Ca la Veneția! Vaporașele ”Burebista” și ”Decebal” destinate transportului pe Bega au sosit la Timișoara

Luni seara a sosit la Timișoara cel de-al doilea vaporetto, botezat de primarul Nicolae Robu ‘Burebista’, după ce săptămâna trecută a ajuns ‘Decebal’, iar până în vară vor urma altele cinci.

În primii cinci ani transportul naval pe râul Bega pentru cetățeni în scop turistic sau pentru deplasări cotidiene va fi gratuit, pentru a încuraja transportul urban cu acest mijloc nepoluant.

‘Acum a sosit și cel de-al doilea vaporaș, ‘Burebista’. De fapt, acest al doilea vaporetto a fost terminat primul, la Galați, dar și-a așteptat rândul la un trailer pentru a fi transportat la Timișoara. Astfel se face că ‘Burebista’ a ajuns după ‘Decebal’. Fiecare ambarcațiune are o capacitate de 50-70 de locuri. Sunt albe în exterior, iar interiorul este extrem de elegant’, a declarat luni seara primarul Nicolae Robu, citat de Agerpres.

Viitorii conducători ai ambarcațiunilor s-au instruit la Galați, printre ei numărându-se și șeful Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Timișoara, Culuță Chiș, care a obținut brevetul.

Cele șapte vaporașe care vor asigura transportul pe Bega vor purta numele unor personalități istorice date de edil: Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya și Virgil Economu.

‘Nu avem voie să ne ignorăm istoria, iar marile personalități trebuie aduse în memorie, pentru că riscăm să îi uităm pe cei care ne-au dat un nume (…). Sper ca ele să ajungă cât mai repede în oraș’, argumenta Robu numele date ambarcațiunilor.

Primăria Timișoara estimează că peste 15.000 de persoane vor utiliza anual ambarcațiunile pentru transportul în comun.

În zona Uzinei Electrice și a Podului Modoș, care reprezintă punctele de intrare și de ieșire a râului Bega în municipiu, a fost amenajat câte un mic golf care să permită întoarcerea ambarcațiunilor ce vor fi administrate de regia de transport în comun RATT.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: