AcasăSOCIALCa la Veneția! Vaporașele ”Burebista” și ”Decebal” destinate transportului pe Bega au...

Ca la Veneția! Vaporașele ”Burebista” și ”Decebal” destinate transportului pe Bega au sosit la Timișoara

Luni seara a sosit la Timișoara cel de-al doilea vaporetto, botezat de primarul Nicolae Robu ‘Burebista’, după ce săptămâna trecută a ajuns ‘Decebal’, iar până în vară vor urma altele cinci.

În primii cinci ani transportul naval pe râul Bega pentru cetățeni în scop turistic sau pentru deplasări cotidiene va fi gratuit, pentru a încuraja transportul urban cu acest mijloc nepoluant.

‘Acum a sosit și cel de-al doilea vaporaș, ‘Burebista’. De fapt, acest al doilea vaporetto a fost terminat primul, la Galați, dar și-a așteptat rândul la un trailer pentru a fi transportat la Timișoara. Astfel se face că ‘Burebista’ a ajuns după ‘Decebal’. Fiecare ambarcațiune are o capacitate de 50-70 de locuri. Sunt albe în exterior, iar interiorul este extrem de elegant’, a declarat luni seara primarul Nicolae Robu, citat de Agerpres.

Viitorii conducători ai ambarcațiunilor s-au instruit la Galați, printre ei numărându-se și șeful Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Timișoara, Culuță Chiș, care a obținut brevetul.

Cele șapte vaporașe care vor asigura transportul pe Bega vor purta numele unor personalități istorice date de edil: Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya și Virgil Economu.

‘Nu avem voie să ne ignorăm istoria, iar marile personalități trebuie aduse în memorie, pentru că riscăm să îi uităm pe cei care ne-au dat un nume (…). Sper ca ele să ajungă cât mai repede în oraș’, argumenta Robu numele date ambarcațiunilor.

Primăria Timișoara estimează că peste 15.000 de persoane vor utiliza anual ambarcațiunile pentru transportul în comun.

În zona Uzinei Electrice și a Podului Modoș, care reprezintă punctele de intrare și de ieșire a râului Bega în municipiu, a fost amenajat câte un mic golf care să permită întoarcerea ambarcațiunilor ce vor fi administrate de regia de transport în comun RATT.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc