Acasă NAȚIONAL Cadou de Crăciun pentru șoferi: aproape 90 de kilometri de autostradă se...

Cadou de Crăciun pentru șoferi: aproape 90 de kilometri de autostradă se inaugurează astăzi

Astăzi este o zi mare pentru automobiliștii din România, aproape 90 de kilometri de autostradă urmând a fi dați în folosință. Este vorba despre Lotul 1 din autostrada Lugoj–Deva și de trei tronsoane din autostrada Deva-Sibiu. Culmea, cei mai fericiți nu sunt automobiliștii, ci locuitorii Sebeșului, care scapă de traficul infernal din oraș.

După mai multe amânări și reprogramări, trei tronsoane din autostrada Orăștie-Sibiu și un tronson din autostrada Lugoj-Deva vor fi deschise circulației. CNADNR a transmis invitații la eveniment, dar a precizat doar ziua – 19 decembrie 2013 – nu și ora și locul. Așteptat să participe la eveniment, premierul Victor Ponta și staff-ul său se tem însă că inaugurarea circulației nu este neapărat un motiv de bucurie, pe rețelele de socializare existând destule chemări la acțiuni de protest cu această ocazie. După momentul inaugural de astăzi, va mai rămâne doar o porțiune de aproximativ 22 de kilometri între Deva și Sibiu pe care nu va exista autostradă, lotul 3 al acesteia urmând a fi inaugurat abia pe finalul anului viitor, din cauza numeroaselor probleme tehnice întâmpinate de constructori.

Tronsonul Orăștie – Vințu de Jos (lotul 1) are 24 de kilometri, lucrările au fost executate de “Strabag” , iar valoarea investiției este de 551.041.792,37 lei. Se continuă de la joncţiunea cu autostrada dată în funcţiune de la Deva la Orăştie, de 32,5 de kilometri.

Trosonul Vințu de Jos – Cut/Cunţa (lotul 2) este executat de “Straco Grup”, are o lungime de 19 km și costă 377.780.208 lei (aproximativ 87,8 milioane de euro). De la Cunţa, este construit sens giratoriu pentru ieşirea spre DN1. Lotul 3 al autostrăzii ar urma să fie deschis circulaţiei abia în toamna sau iarna anului viitor.

Lotul 4  din autostrada Sibiu – Orăştie are o lungime de 16,2 kilometri, de la Sălişte la capătul centurii ocolitoare a municipiului Sibiu, unindu-se cu ceilalți aproape 17 kilometri ai centurii, până la Veștem.

Cei mai fericiți pentru deschiderea circulației pe cele trei tronsoane de autostradă vor fi locuitorii municipiului  Sebeș, care au organizat pentru ziua de vineri, 20 decembrie,  o adevărată petrecere cu focuri de artificii, paradă de majorete și muzică de fanfară,  cu ocazia faptului că au scăpat de traficul infernal care de ani de zile distrugea puțin câte puțin acest orășel.

Pe de altă parte, tot astăzi va fi deschis circulației și lotul 1 (27,4 km)  al autostrăzii care va lega Timișoara de municipiul Deva, tronson pe care lucrările erau finalizate de mai multă vreme. Din păcate, pentru cei care vin dinspre Timişoara şi merg spre Deva, accesul nu este chiar facil. Aceasta, din cauză că între lotul 1 din A1, între Timişoara şi Lugoj, şi lotul 1 din autostrada Lugoj-Deva lipseşte lotul doi din Timişoara-Lugoj. O primă cale de acces pe noul tronson este intrarea de pe centura de ocolire a Lugojului, pe o porţiune din viitoarea A6, drum între Lugoj şi Balinţ, circa 10 kilometri de drum rapid. De aici se continuă pe A1 spre Traian Vuia.

Primul lot al autostrăzii Lugoj-Deva porneşte de la Şanoviţa şi merge până la Dumbrava. Cum lotul 2 din Timişoara-Lugoj lipseşte, drumul ce merge spre Deva pleacă, practic, din câmp.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 4 meserii potrivite pentru femeile prezentabile

Joburile pentru femei pot fi impartite in mai multe categorii. Astfel, exista cateva meserii care sunt ideale pentru femeile prezentabile, cu un...

Cum poți arăta fabulos toamna. 3 trucuri pe care le folosesc specialiștii pentru ținute senzaționale

Toamna a venit, iar temperaturile de vară au fost înlocuite cu unele mult mai scăzute, puloverele, jachetele sau pardesiile făcându-și loc rapid...

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: