AcasăALERTACămătari arestaţi la Deva. Dacă nu aveau bani, datornicii erau trimişi în...

Cămătari arestaţi la Deva. Dacă nu aveau bani, datornicii erau trimişi în Libia

arestareProcurorii DIICOT au efectuat, joi, şapte percheziţii la locuinţele membrilor unei grupări suspectate de cămătărie, şantaj şi înşelăciune, după ce ar fi acordat împrumuturi unor persoane din mediul de afaceri din judeţul Hunedoara.

Liderul grupării a fost identificat ca fiind Constantin Cristian Litera, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Deva, a precizat DIICOT într-un comunicat de presă.

Dobânzile percepute de cei nouă membrii ai grupării erau între 10 şi 20 la sută pe lună.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Alba-Iulia, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IPJ Alba, au destructurat grupul infracţional organizat, suspectat de infracţiuni cu violenţă.

„În fapt, se reţine că, în cursul anului 2011, membrii grupării au acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din acordarea unor împrumuturi cu camătă unor persoane din mediul de afaceri local şi perceperea unor dobânzi lunare de 10 – 20%, precum şi recuperarea prin violenţă a sumelor de bani pretinse de către învinuiţi”, potrivit procurorilor DIICOT.

Unele victime au fost obligate să muncească în Libia, iar banii obţinute au fost predaţi liderului grupării, în contul sumelor împrumutate.

Membrii grupării sunt suspectaţi şi că ar fi indus în eroare şi ar fi prejudiciat firme de asigurări, prin simularea producerii unor accidente de circulaţie şi încasarea frauduloasă a primelor de asigurare.

Procurorii DIICOT au identificat până în prezent opt victime, prejudiciul produs de membrii grupării fiind estimat la peste 800.000 de euro.

Membrii grupării sunt suspectaţi de cămătărie, şantaj, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi trafic de persoane.

La finalul percheziţiilor vor fi duse la audieri, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba-Iulia, 14 de persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi cu suportul tehnic al SRI şi DIPI. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc