Acasă STIRI Carantina zonală, în funcție de anumite criterii

Carantina zonală, în funcție de anumite criterii

[ad_1]

Ordinului 1309/21 iulie 2020 este cel care prevede modul în care se instituie carantina zonală. Carantina se instituie atunci când, în baza evaluării, se constată că riscul răspândirii infecţiei în comunitate nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate depăşeşte pragul stabilit de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Acestea sunt prevederile care au stat la baza deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara de a cere carantinarea municipiilor Petroșani și Brad, dar și a orașului Simeria.

Criterii în baza cărora se face carantinarea

Conform prevederilor, carantinarea unei localități se face în baza unei analize ce vizează mai multe criterii. În analiză intră trendul crescător pentru ultimele două săptămâni, rata de infectare peste nivelul de alertă care e de 3 cazuri la 1000 locuitori. Un alt criteriu este reprezentat de ponderea majoritară a cazurilor în cadrul comunităţii faţă de focarele înregistrate în centre rezidenţiale, unităţi sanitare. Se mai ia in calcul ponderea populaţiei în vârstă de 65 de ani şi peste, atât în localitate, cât şi în zonele rurale ale judeţului.

În analiză se ține cont și dacă există personal insuficient pentru desfăşurarea anchetelor epidemiologice în cadrul DSP, dacă există sau nu suficient personal medical în spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor suspecţi/confirmaţi cu COVID-19, precum și dotarea cu echipamente personale de protecţie.

Un alt criteriu este reprezentat de gradul de ocupare a paturilor, atât pe secţiile COVID, cât şi pe secţiile ATI.

Există și criterii adționale care intră în analiza de risc. Aici este inclusă existenţa unei unităţi comerciale pentru asigurarea nevoilor esenţiale, a unei farmacii, dacă localitatea este traversată de un drum județean/național.

Șeful DSU este cel care avizează carantina

Institutul Național de Sănătate Publică evaluează analiza de situaţie locală propusă de către DSP. În cazul avizării favorabile, o va transmite comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, spre arpobare. Carantina zonală se instituie prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii CJSU.

Carantina se ridică pe baza analizei situaţiei epidemiologice efectuate de către DSP la 14 zile de la instituirea acesteia. Numai în cazul în care se constată o scădere a cazurilor de COVID-19.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: