Acasă STIRI BIHOR Caravana Centenarul Filmului Românesc vine la Oradea

Caravana Centenarul Filmului Românesc vine la Oradea

Caravana Centenarul Filmului Românesc va prezenta trei pelicule la Oradea, în programul Festivalului Oradea Summer Film, în perioada 3-5 august.

Conform unui comunicat de presă transmis de organizatori, în cele trei zile vor putea fi văzute, în Parcul Cetăţii Oradea, de la ora 21,00, filmele “Moartea domnului Lăzărescu” (3 august), “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” (4 august) şi “Reconstituirea” (5 august).

“La Oradea am găsit o deschidere interesantă către filmul românesc, din primul moment în care am făcut propunerea. Ne bucurăm ca după ce am făcut lansarea oficială de care filmul ‘Reconstituirea’ n-a avut parte la vremea lui, să putem realiza a treia gală pentru acest film. De când am realizat racordul cu acest film la Serile Filmului Românesc la Iaşi, acum trei ani, nu l-am mai lăsat, pentru că avem de-a face cu o bijuterie filmică, semnată de cel care a fost Lucian Pintilie”, spune Andrei Giurgia, manager proiect România.

Invitaţii speciali sunt şi consultanţii proiectului: criticul de film Irina-Margareta Nistor şi actriţa Ileana Popovici.

“Suntem bucuroşi ca în cadrul evenimentului Oradea Summer Film să avem invitată caravana Centenarului Filmului Românesc, cu sprijinul cărora vom reuşi să aducem la Oradea trei dintre filmele importante ale cinematografiei româneşti, apreciate şi premiate în festivalurile de film din Europa, dar nu numai. Ne face o deosebită plăcere să avem alături de noi două invitate, ca Irina Margareta Nistor şi Ileana Popovici, care ne vor ajuta să înţelegem filmele din weekendul filmului românesc. Acesta va fi primul weekend din cele patru ale Festivalului Oradea Summer Film”, a declarat Mihai Jurca, directorul executiv al Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune.

Iniţiat de ARTIS şi Asociaţia Obştească MIA, organizat de Primăria Municipiului Iaşi şi Ateneul din Iaşi, Centenarul Filmului Românesc a fost lansat pe 3 februarie, la Iaşi.

Intrarea la proiecţii este liberă.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Abia te-ai întors din vacanță, dar nu te simți pregătit să înfrunți stresul de la job? Iată 3 trucuri pentru a te readapta vieții...

Vacanța de vară s-a terminat, dar tu poate că n-ai starea necesară ca să te întorci rapid la job. Mintea îți este...

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: