AcasăSĂNĂTATECare sunt factorii de risc ai bolilor oculare?

Care sunt factorii de risc ai bolilor oculare?

[ad_1]

De obicei, adulții fară factori de risc ar trebui să viziteze cabinetele de oftalmoligie Bistrița anual, după vârstă de 55 de ani, iar cei vârsta între 18 și 55 de ani ar fi indicat ca odată la 2-3 ani să viziteze un cabinet de oftalmologie.

De obicei, adulții fară factori de risc ar trebui să viziteze cabinetele de oftalmoligie Bistrița anual, după vârstă de 55 de ani, iar cei vârsta  între 18 și 55 de ani ar fi indicat ca odată la 2-3 ani să viziteze un cabinet de oftalmologie. 

În momentul în care discutam despre adulții cu factori de risc, aceștia ar trebui să treacă pe la diferitele cabinete oftalmologice din oraș, în fiecare an, pentru a se asigura că totul este în regulă cu ochii lor, iar în cazul în care există anumite afecțiuni, acestea să fie depistate rapid pentru a putea fi tratate.

Referitor la factorii de risc specifici afecțiunilor oftalmologice, aceștia sunt mulți, iar în continuare vă prezentăm care sunt câțiva dintre cei mai importanți:

  • antecedentele de boli oculare, cum ar fi un adult care a fost diagnosticat în trecut cu o boala oculara.
  • diabetul și hipertensiunea arterială sau diferite alte afecțiuni generale care pot duce la apariția unor complicații oculare.
  • tratamentele cu diferite medicamente ale căror efecte adverse pot afecta ochii.
  • antecedente de operații oculare.
  • purtarea lentilelor de contact.
  • antecedente familiale în ceea ce privește bolile oculare cum ar fi anumite rude care au retinopatie pigmentara, keratoconus, glaucom, degenerescenta maculară, și nu numai.

De menționat este faptul că în ceea ce privește anumiți pacienți cum ar fi cei care au glaucom de exemplu, este recomandat să urmeze trei vizite anual (cel puțin) la cabinetul de oftalmologie. 

După ce are loc examinarea oftalmologică, oftalmologul le va aduce pacienților la cunoștință când trebuie să se prezinte din nou pentru examinare. 

Factori precum afecțiunile generale și oculare, antecedentele familiare, vârsta dar și tratamentele efectuate, influențează numărul vizitelor în aceste cabinete oftalmologice pentru pacienți.

Un amănunt extrem de important de menționat este acela că bolile oculare sunt adesea asimptomatice sau “silențioase” în stadiile inițiale, motiv datorită căruia consultul oftalmologic are o foarte mare importanță. Există și cazuri în care aceste boli oculare prezintă simptome care să avertizeze pacientul că a sosit momentul să caute un cabinet de oftalmologie cât mai repede, și să meargă la consult.

Articol redactat de SEO365.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc