Acasă EVENIMENT Castelul Corvinilor din Hunedoara găzduiește la finalul săptămânii Târgul European al Castelelor

Castelul Corvinilor din Hunedoara găzduiește la finalul săptămânii Târgul European al Castelelor

O nouă ediție a Târgului European al Castelelor va avea loc sâmbătă și duminică la Castelul Corvinilor din Hunedoara, manifestarea reunind reprezentanți ai castelelor, cetăților și muzeelor din cinci țări europene, au anunțat marți organizatorii acțiunii, primăria și Castelul Corvinilor Hunedoara.

Cei 29 de participanți vor oferi turiștilor care vor trece pe la standurile deschise în Sala Dietei și Sufrageria Bethlen din Castelul Corvinilor cele mai interesante informații despre ceea ce ar putea vizita în castele sau cetăți medievale din România, Slovenia, Ungaria, Polonia și Bulgaria.

“Toți expozanții se prezintă cu o ofertă de turism extrem de interesantă. Din România salutăm prezența Castelului Peleș și Castelului Pelișor, aflate pentru prima oară la acest târg. De asemenea, vor fi reprezentate cetățile dacice din Munții Orăștiei și Cetatea Devei, care a fost deschisă recent pentru public”, a declarat directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca, citat de Agerpres.

Pe lista invitaților se află și alte cetăți sau castele din țară, cum sunt Castelul Bran, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Făgărașului sau Turnul cu Ceas din Sighișoara, iar din străinătate se remarcă prezența Palatului de la Balchik (Bulgaria), Cetatea Postojnska (Slovenia) sau Castelul Eger (Ungaria).

Pe parcursul celor două zile ale evenimentului, turiștii și expozanții se vor putea bucura, în plus, de o serie de momente cu specific medieval, în care vor putea fi văzute turniruri, lupte între cavalerii Ordinului de Hunedoara, concursuri de tir cu arcul, lecții de spadă.

“Vom avea un târg de produse tradiționale din județul Hunedoara, muzică din perioada renascentistă, o serată camerală, iar Ordinul Cavalerilor de Hunedoara ne va prezenta un program de lupte și dansuri medievale. În incinta castelului se vor desfășura mai multe ateliere de pictură, iar lucrările vor fi expuse în fața participanților”, a explicat administratorul castelului, Dan Bera.

De asemenea, membrii Asociației pentru Șoimărit și Protecția Păsărilor de Pradă “Peregrinus” vor prezenta turiștilor mai multe numere de vânătoare cu șoimi.

Târgul European al Castelelor, aflat la ediția a doua, va fi deschis între orele 10,00 și 17,00, iar turiștii care achită biletul de intrare la Castelul Corvinilor vor avea acces gratuit la toate standurile și activitățile pregătite de organizatori.

Anul trecut, târgul a fost vizitat de 11.000 de turiști.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: