Acasă EVENIMENT Castelul Corvinilor din Hunedoara găzduiește la finalul săptămânii Târgul European al Castelelor

Castelul Corvinilor din Hunedoara găzduiește la finalul săptămânii Târgul European al Castelelor

O nouă ediție a Târgului European al Castelelor va avea loc sâmbătă și duminică la Castelul Corvinilor din Hunedoara, manifestarea reunind reprezentanți ai castelelor, cetăților și muzeelor din cinci țări europene, au anunțat marți organizatorii acțiunii, primăria și Castelul Corvinilor Hunedoara.

Cei 29 de participanți vor oferi turiștilor care vor trece pe la standurile deschise în Sala Dietei și Sufrageria Bethlen din Castelul Corvinilor cele mai interesante informații despre ceea ce ar putea vizita în castele sau cetăți medievale din România, Slovenia, Ungaria, Polonia și Bulgaria.

“Toți expozanții se prezintă cu o ofertă de turism extrem de interesantă. Din România salutăm prezența Castelului Peleș și Castelului Pelișor, aflate pentru prima oară la acest târg. De asemenea, vor fi reprezentate cetățile dacice din Munții Orăștiei și Cetatea Devei, care a fost deschisă recent pentru public”, a declarat directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca, citat de Agerpres.

Pe lista invitaților se află și alte cetăți sau castele din țară, cum sunt Castelul Bran, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Făgărașului sau Turnul cu Ceas din Sighișoara, iar din străinătate se remarcă prezența Palatului de la Balchik (Bulgaria), Cetatea Postojnska (Slovenia) sau Castelul Eger (Ungaria).

Pe parcursul celor două zile ale evenimentului, turiștii și expozanții se vor putea bucura, în plus, de o serie de momente cu specific medieval, în care vor putea fi văzute turniruri, lupte între cavalerii Ordinului de Hunedoara, concursuri de tir cu arcul, lecții de spadă.

“Vom avea un târg de produse tradiționale din județul Hunedoara, muzică din perioada renascentistă, o serată camerală, iar Ordinul Cavalerilor de Hunedoara ne va prezenta un program de lupte și dansuri medievale. În incinta castelului se vor desfășura mai multe ateliere de pictură, iar lucrările vor fi expuse în fața participanților”, a explicat administratorul castelului, Dan Bera.

De asemenea, membrii Asociației pentru Șoimărit și Protecția Păsărilor de Pradă “Peregrinus” vor prezenta turiștilor mai multe numere de vânătoare cu șoimi.

Târgul European al Castelelor, aflat la ediția a doua, va fi deschis între orele 10,00 și 17,00, iar turiștii care achită biletul de intrare la Castelul Corvinilor vor avea acces gratuit la toate standurile și activitățile pregătite de organizatori.

Anul trecut, târgul a fost vizitat de 11.000 de turiști.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Abia te-ai întors din vacanță, dar nu te simți pregătit să înfrunți stresul de la job? Iată 3 trucuri pentru a te readapta vieții...

Vacanța de vară s-a terminat, dar tu poate că n-ai starea necesară ca să te întorci rapid la job. Mintea îți este...

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: