Acasă ADVERTORIAL Cât trebuie, de fapt, să stea un laptop la încărcat? Care sunt...

Cât trebuie, de fapt, să stea un laptop la încărcat? Care sunt recomandările experților?

După ce ai achiziționat un laptop sau o baterie nouă pentru cel vechi, specialiștii recomandă încărcarea pentru cel puțin 24 de ore. Acesta este intervalul ideal pentru a te asigura că acumulatorul este complet încărcat, iar procesul va ajuta la creșterea duratei de viață a acestuia.

După ce bateria are capacitatea de 100%, nu trebuie să o descarci de tot, dacă este posibil. Cele cu ioni de litiu se pot slăbi atunci când sunt complet goale. Sigur că dacă asta se va întâmpla frecvent, șansele ca ele să se strice repede sunt foarte mari.

Dacă ești încântat să folosești noul device, el poate fi utilizat în timp ce este pus la o sursă de alimentare. Cu toate acestea, nu este indicat să-l deconectezi dacă ciclul de încărcare nu s-a finalizat.

Și, pentru că probabil te întrebi ce se întâmplă dacă uiți să scoți încărcătorul în priză, află că experții spun să nu îți faci griji pentru supraîncărcarea bateriei. Laptopurile moderne opresc procesul atunci când ajung la 100% și trec la alimentarea de curent alternativ.

Ce e de făcut când scade capacitatea autonomiei?

Chiar dacă manevrezi cu grijă bateria laptopului, capacitatea acesteia va scădea în timp. Contorul său estimează cantitatea de energie disponibilă și cât timp va ajunge, dar uneori poate oferi date incorecte. 

Uzura este provocată, în principal, de utilizarea tipică, vârstă și căldură. Cum nu este permis să funcționeze de la 100% la 0, ea nu va ști mereu cu exactitate care este procentajul rămas. Asta înseamnă că poate considera faptul că are o capacitate de 30% atunci când este într-adevăr la 1%.

Calibrarea acumulatorului nu va crește durata de viață a acestuia, dar va oferi estimări mai precise despre procentajul lui. 

De aceea, producătorii recomandă calibrarea bateriei la fiecare două-trei luni. În realitate, probabil că nu trebuie să o faci atât de des dacă nu observi schimbări îngrijorătoare. Cu toate acestea, în lipsa resetărilor este posibil ca laptopul să se stingă fără niciun avertisment anterior. 

Dacă consideri că ai nevoie de ajutor specializat, atât în ceea ce privește autonomia, cât și alte probleme ale device-ului tău, poți să ceri ajutorul experților de aici, care oferă o mulțime de servicii printre care și cele de care ai nevoie.

Altfel, cheia pentru o calibrare perfectă este să permiți bateriei funcționarea de la 100% la 0%, apoi să o încarci complet, ceea ce nu se poate întâmpla în utilizarea normală. După ce ai bifat un ciclu întreg, ea va ști cât de multă energie are și va raporta citiri exacte.

Dacă nici după ce faci acest lucru, acumulatorul nu dă semne că își revine, recomandat este să mergi cu device-ul la un service de încredere pentru diagnosticarea problemei.

Sursa foto: Shutterstock.com

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să NU transformi făcutul bagajelor înaintea plecării în vacanță într-un stres inutil

Cel mai greu lucru de făcut înaintea plecării într-un sejur de vacanță este bagajul. Pe lângă faptul că trebuie să te gândești...

Cum transformi bucătăria bunicii într-un spațiu modern, fără să renunți la farmecul copilăriei

Copilăria înseamnă pentru mulți perioada petrecută în casa bunicilor. O mulțime de sentimente frumoase îi copleșesc, așa că nu e de mirare...

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: