Acasă NAȚIONAL Cătălin Drulă: Acord de mediu reviziut și nod rutier la Holdea pentru...

Cătălin Drulă: Acord de mediu reviziut și nod rutier la Holdea pentru autostrada Lugoj-Deva

Consilierul guvernamental pe domeniul infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunțat pe contul său de socializare că în această săptămână a fost făcut un ultim pas spre obţinerea unui nou acord de mediu pentru cele trei loturi aflate în construcţie pe autostrada Lugoj – Deva. De asemenea, el spus că săptămîna trecuta s-a aprobat construcția unei descărcări de pe aceeași autostradă, în apropiere de localitatea Holdea.

În această săptămână a fost făcut un ultim pas spre obţinerea unui nou acord de mediu pentru cele trei loturi aflate în construcţie pe autostrada Lugoj – Deva, a anunțat consilierul guvernamental pe domeniul infrastructurii, Cătălin Drulă. El a scris pe contul său de Facebook că miercuri a fost depus şi publicat „Raportul privind impactul asupra mediului”, aceasta fiind ultima etapă înainte de emiterea unui nou acord de mediu, revizuit, care va permite reluarea lucrărilor în zonele unde acestea au fost oprite.

Fără revizuirea acordului de mediu sunt blocate lucrările pe 9 kilometri din lotul 2 inclusiv zona cu tunele, pe zonele de extindere ale culoarului de pe lotul 3 și pe 10 km din lotul 4, acolo unde lucrările au fost întrerupte din cauza lipsei unei autorizaţii de construcţie, document a cărui emitere depinde chiar de acordul de mediu.

Impunerea acestui nou acord de mediu a presupus şi celebrele tunele care să permită traversarea autostrăzii de către animalele sălbatice. Din cauza faptului că aceste lucrări de infrastructură presupun un cost ridicat, a fost necesară lansarea unor licitaţii speciale. Iar realizarea lor va presupune şi o perioadă mai lungă. Pentru ca mai mulţi kilometri de autostradă care vor fi disponibili pentru circulaţie să nu rămână neutilizaţi, în cadrul Companiei de Drumuri s-a aprobat realizarea unei descărcări temporare în zona localităţii Holdea, care va deveni utilă în momentul deschiderii, anul viitor a lotului 3, a mai anunţat Drulă.

drula”Pentru cine nu știe este autostrada cu cele mai complexe măsuri de protecție a mediului din România. Autostrada cu primele tunele de autostradă forate din România, care vor lăsa intactă zona de la suprafață și vor asigura conectivitatea habitatelor din Apuseni cu cele din Meridionali pentru mamiferele mari. Cu panouri antifonice care vor limita impactul asupra mediului în zone sensibile, cu subtraversări pentru amfibieni și așa mai departe”, a scris Cătălin Drulă (foto).

Consilierul guvernamental a anunțat, de asemenea, că în curând va fi gata şi raportul tehnic pentru construcţia tunelurilor. El a spus că se lucrează la o serie de studii geotehnice, iar dacă lucrurile merg bine, licitaţia pentru stabilirea constructorului ar putea avea loc în luna noiembrie a anului în curs.

Cătălin Drulă este convins că la sfîrșitul anului viitor vor mai lipsi doar cei 9 km cu tunele și, posibil, cîțiva km din lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, unde sunt niște structuri mai complicate. În rest se va putea circula pe autostradă de la intrarea în țară și până dincolo de Sibiu.

Contractul de execuţie pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost semnat în luna decembrie a anului 2013, valoarea lucrărilor fiind de 423 de milioane de lei. Începerea lucrărilor a avut loc în ianuarie 2014, iar finalizarea acestora trebuia să aibă loc în iulie 2016. Pe lotul 3 semnarea contractului a fost în mai 2013, lucrările au început în noiembrie 2013, finalizarea fiind programată tot pentru vara acestui an. Valoarea licitată a construcţiei este de 579 milioane de lei. Lucrările la tronsonul patru sunt începute din 2013 şi ar fi trebuit finalizate în luna mai a anului în curs. Valoarea lucrărilor la acest tronson este de 420 de milioane de lei.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Abia te-ai întors din vacanță, dar nu te simți pregătit să înfrunți stresul de la job? Iată 3 trucuri pentru a te readapta vieții...

Vacanța de vară s-a terminat, dar tu poate că n-ai starea necesară ca să te întorci rapid la job. Mintea îți este...

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: