Acasă STIRI Câte sancțiuni a aplicat Jandarmeria Alba pentru nepurtarea măștii de protecție

Câte sancțiuni a aplicat Jandarmeria Alba pentru nepurtarea măștii de protecție

[ad_1]

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat că sumele decontate pentru lucrările de cadastru general vor fi mărite în funcție de gradul de acoperire a terenurilor cu construcții.

ANCPI precizează că până în prezent, prin procesul de înregistrare sistematică, au fost înregistrate, gratuit pentru cetățeni, peste 3.800.000 de imobile.

Pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăților imobiliare din România, ANCPI informează printr-un comunicat remis joi, 8 aprilie, că ia noi măsuri.

Astfel, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a majorat sumele decontate pentru lucrările de cadastru general, în funcție de gradul de acoperire a terenurilor cu construcții.

„ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), continuă simplificarea și îmbunătățirea legislației în domeniul cadastrului, pentru motivarea și cointeresarea persoanelor fizice și juridice autorizate să execute lucrări de specialitate.

Normele de timp pentru operaţiile necesare realizării lucrărilor de specialitate în cadrul Centrului Naţional de Cartografie, aprobate prin Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 1016/2016 au intrat în vigoare din 6 aprilie 2021″, precizează instituția.

Terenurile sunt încadrate în trei categorii de dificultate

Conform sursei citate, majorarea sumelor este aplicată în cazul lucrărilor realizate prin Programul național de cadastru şi carte funciară (PNCCF).

Astfel, terenurile sunt încadrate în trei categorii de dificultate, în funcţie de gradul de acoperire cu construcții, pentru imobilele situate în intravilanul localităţilor rurale, urbane şi zonelor metropolitane, după cum urmează:

  • Categoria I – pentru terenurile din intravilanul localităţilor rurale (comune) coeficientul este de 2,60;
  • Categoria a II-a – pentru terenurile din intravilanul localităţilor urbane (oraş, municipiu, municipiu reşedinţă de judeţ) coeficientul este de 3,10;
  • Categoria a III-a – pentru terenurile din intravilanul zonelor metropolitane coeficientul este de 3,50;

„Majorarea sumelor decontate de ANCPI pentru înregistrarea sistematică a proprietăților din intravilan este o necesitate.

Realizarea măsurătorilor în intravilanul localităților presupune cu până la zece operațiuni topografice în plus față de zonele extravilane, având în vedere categoria de dificultate a terenurilor în funcție de gradul de acoperire cu construcții”, a precizat Laurențiu-Alexandru Blaga, președinte – director general al ANCPI.

Potrivit comunicatului, obiectivul PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară, gestionat de ANCPI.

Programul național este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI (peste patru miliarde de lei), dar și din fonduri externe nerambursabile, obținute prin Programul Operațional Regional (în cuantum de peste 300 de milioane de euro).

De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor.

Sursă foto: Pixabay[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: