Acasă STIRI Câte sancțiuni a aplicat Jandarmeria Alba pentru nepurtarea măștii de protecție

Câte sancțiuni a aplicat Jandarmeria Alba pentru nepurtarea măștii de protecție


Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat că sumele decontate pentru lucrările de cadastru general vor fi mărite în funcție de gradul de acoperire a terenurilor cu construcții.

ANCPI precizează că până în prezent, prin procesul de înregistrare sistematică, au fost înregistrate, gratuit pentru cetățeni, peste 3.800.000 de imobile.

Pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăților imobiliare din România, ANCPI informează printr-un comunicat remis joi, 8 aprilie, că ia noi măsuri.

Astfel, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a majorat sumele decontate pentru lucrările de cadastru general, în funcție de gradul de acoperire a terenurilor cu construcții.

„ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), continuă simplificarea și îmbunătățirea legislației în domeniul cadastrului, pentru motivarea și cointeresarea persoanelor fizice și juridice autorizate să execute lucrări de specialitate.

Normele de timp pentru operaţiile necesare realizării lucrărilor de specialitate în cadrul Centrului Naţional de Cartografie, aprobate prin Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 1016/2016 au intrat în vigoare din 6 aprilie 2021″, precizează instituția.

Terenurile sunt încadrate în trei categorii de dificultate

Conform sursei citate, majorarea sumelor este aplicată în cazul lucrărilor realizate prin Programul național de cadastru şi carte funciară (PNCCF).

Astfel, terenurile sunt încadrate în trei categorii de dificultate, în funcţie de gradul de acoperire cu construcții, pentru imobilele situate în intravilanul localităţilor rurale, urbane şi zonelor metropolitane, după cum urmează:

  • Categoria I – pentru terenurile din intravilanul localităţilor rurale (comune) coeficientul este de 2,60;
  • Categoria a II-a – pentru terenurile din intravilanul localităţilor urbane (oraş, municipiu, municipiu reşedinţă de judeţ) coeficientul este de 3,10;
  • Categoria a III-a – pentru terenurile din intravilanul zonelor metropolitane coeficientul este de 3,50;

„Majorarea sumelor decontate de ANCPI pentru înregistrarea sistematică a proprietăților din intravilan este o necesitate.

Realizarea măsurătorilor în intravilanul localităților presupune cu până la zece operațiuni topografice în plus față de zonele extravilane, având în vedere categoria de dificultate a terenurilor în funcție de gradul de acoperire cu construcții”, a precizat Laurențiu-Alexandru Blaga, președinte – director general al ANCPI.

Potrivit comunicatului, obiectivul PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară, gestionat de ANCPI.

Programul național este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI (peste patru miliarde de lei), dar și din fonduri externe nerambursabile, obținute prin Programul Operațional Regional (în cuantum de peste 300 de milioane de euro).

De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor.

Sursă foto: Pixabay

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Agresorii și victimele vor purta brăţări electronice. Raport favorabil pe proiect la comisiile din Camera Deputaților

Agresorii ar putea purta brăţări electronice care le vor monitoriza mişcările prin GPS. Şi victimele vor avea asupra lor o brăţară electronică, pentru...

ACCIDENT RUTIER pe DJ 107 H, pe raza localității Ighiu. Două autovehicule implicate, o persoană rănită

Un bărbat din Șard s-a ales cu al treilea dosar penal după ce a refuzat testarea pentru alcool. Fusese implicat într-un incident, iar...

Comunicat Sorin Bumb: Este nevoie urgentă de un cadru legal care să permită punerea în valoare a patrimoniului UNESCO

La o zi după tragedia de la Spitalul ”Victor Babeș”, unde trei paciente au murit după o defecțiune la stația de oxigen din...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: