AcasăADVERTORIALCauți soluții pentru amenajarea unei băi de dimensiuni mici? Află acum cele...

Cauți soluții pentru amenajarea unei băi de dimensiuni mici? Află acum cele 5 strategii rapide și sigure!

Problema spațiului este des întâlnită atunci când urmează să amenajezi o cameră din casa sau din apartamentul tău. Astfel, trebuie să știi că există numeroase soluții pentru a te bucura de zone libere, dar pentru asta este nevoie să apelezi la câteva strategii perfecte pentru încăperile de dimensiuni mai mici, cum sunt băile. 

Fiecare centimetru dintr-o baie mică este important, iar modul de aranjare trebuie gândit astfel încât să nu existe elemente care nu sunt necesare. Așadar, acest articol te va îndruma spre o amenajare cât mai strategică, în care spațiul este cel mai important criteriu de gestionat.

Iată 5 strategii de amenajare sigure pentru economisirea spațiului:

  1. Alege DOAR elemente necesare, nimic în plus

În momentul în care vrei să economisești spațiu în baia ta, clar nu este cazul să amplasezi numeroase elemente de mobilier în plus. Poți opta pentru un singur dulap dedicat depozitării diverselor produse de curățat ori altor lucruri necesare, iar acesta să fie poziționat sub lavoar.  

  1. Optează pentru cabină de duș

Este cunoscut faptul că dacă alegi o cabină de duș te vei bucura de mult mai mult spațiu, deoarece dimensiunile ei variază în funcție de modelul pe care tu îl vei alege. În plus, cu siguranță ai un colț liber în baie unde o poți amplasa cu succes. 

  1. Acordă atenție culorilor gresiei și faianței

Culorile închise vor da impresia unui loc foarte mic. În caz contrar, dacă optezi pentru gresie, faianță și pereți cât mai deschiși, în nuanțe precum crem, gri sau chiar alb, baia ta va avea un aspect aerisit și deloc înghesuit.  

În ceea ce privește dimensiunea plăcilor pe care le vei alege, specialiștii recomandă să fie cât mai mici, deoarece creierul le va percepe ca fiind numeroase, deci indirect spațiul va fi receptat ca unul mai mare. 

  1. Oglinda este mai importantă decât crezi

Amplasarea unei oglinzi de dimensiuni mari va reprezenta un avantaj pentru baia ta. În cazul în care există o fereastră pe care să intre lumina, în momentul în care se va reflecta, aceasta va da impresia unei încăperi foarte spațioase.

Astfel, trebuie să ai în vedere faptul că oglinda aduce și un bonus băii tale, pe lângă faptul că este o necesitate. Totuși, dacă îți dorești un plus de personalitate și dispui de loc liber pe pervaz, poți alege să amplasezi o plantă care să dea senzația de spațiu viu. 

  1. Vasul de WC și lavoarul sunt relevante atunci când este vorba despre spațiu

La fel și aceste două elemente importante și necesare în orice baie, trebuie să fie alese inteligent, deoarece pot ocupa mai mult loc decât crezi. În acest caz, te poți gândi un vas de WC și la un lavoar care să fie suspendate. 

Așadar, acum că ai aflat câteva idei pentru amenajarea băilor mici, ține cont de cele prezentate în acest articol dacă îți dorești să te bucuri de spațiu liber, chiar dacă dimensiunile pe care le ai la dispoziție nu par deloc în favoarea ta. 

Dacă îți dorești ca această încăpere să te reprezinte, poți adăuga mici decorațiuni care să reflectele interesele sau pasiunile pe care le ai. Poți opta atât pentru mici statuete sau figurine, cât și pentru tablouri sau fotografii agățate pe perete. De asemenea, și stickerele sunt o idee bună! Așadar, află ce ți se potrivește și nu ezita să-ți pui amprenta asupra designului din baia ta!

Sursa foto: shutterstock.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc