AcasăADVERTORIALCe trebuie să faci imediat după ce ți-ai cumpărat prima casă

Ce trebuie să faci imediat după ce ți-ai cumpărat prima casă

După ce ai strâns cureaua o perioadă ai reușit în sfârșit să cumperi o casă care să fie doar a ta. A fost o investiție foarte mare și îți dorești să te bucuri de ea o perioadă lungă de timp, fără să întâmpini probleme.

Ca să te simți în siguranță în noul spațiu, este important să faci câteva lucruri imediat după ce ți-ai cumpărat casa. Iată care sunt acestea:

1. Schimbă lacătele

Dacă nu cumperi o casă nouă, în care nu a mai locuit nimeni până acum, este necesar să schimbi lacătele. Nu știi cine a locuit acolo înainte de tine și cine are copii de la uși. Nu te juca cu siguranța ta.

Prin urmare, schimbă lacătele de la toate ușile, nu uita nici de cea din spate sau poate de cele laterale, mai puțin folosite. Dacă ai garaj, sincronizează porțile astfel încât să răspundă doar la telecomanda ta.

2. Instalează camere de supraveghere

Una din cele mai bune investiții pe care poți să o faci în casa ta este să instalezi camere pentru supravegherea exterioară. Astfel, poți pleca liniștit la birou și chiar în vacanțe mai lungi știind că poți verifica oricând starea casei tale.

Poți crea un sistem de camere și să angajezi o firmă de pază care să reacționeze atunci când este detectată o mișcare suspectă. Alege camere cu o calitate a filmării superioară astfel încât să poți identifica persoanele surprinse în imagini.

3. Fă cunoștință cu vecinii

La pachet cu noua casă vine și comunitatea formată din vecini. După ce te împrietenești cu aceștia îți vei da seama că ai mai multe beneficii: vei fi mereu la curent cu se întâmplă în cartier și ai o pereche de ochi în plus care să se asigure că locuința ta este în siguranță.

Când ai nevoie de un instalator, un mecanic sau orice fel de informații, vecinii te pot ajuta. Mai mult, dacă ai copii și aceștia vor ieși la joacă în cartier, vei fi mai liniștit când cunoști părinții partenerilor de joacă.

4. Fii pregătit pentru orice urgență

La început totul este roz, în sfârșit ai un spațiu doar al tău, dar este bine să fii pregătit pentru orice situație. Verifică următoarele lucruri:

  • Unde sunt conductele de apă și cum poți opri apa dacă este nevoie;
  • Unde sunt siguranțele și cum le poți opri/porni;
  • Unde este conducta de gaz și cum o poți opri;
  • Cumpără extinctoare pentru fiecare cameră și ține-le într-un loc la care poți ajunge ușor dar unde să nu te lovești de ele din greșeală.

5. Fă-ți asigurare

Poate părea o investiție foarte mare pentru început dar gândește-te la toate situațiile de care te poate salva. Chiar dacă tu crezi că te-ai pregătit pentru tot, pot apărea mereu lucruri neprevăzute: un incendiu, o inundație, un jaf.

Dacă te gândești pe termen lung, îți vei da seama că e mai bine să știi că bunurile tale sunt în siguranță, orice s-ar întâmpla.

O casă nouă este un motiv extraordinar de bucurie, poți în sfârșit să îți vopsești pereții și să dai câte găuri vrei tu. Ca să te bucuri de investiția ta o perioadă îndelungată, ia aminte la sfaturile prezentate mai sus!

Sursă foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc