Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Cea mai bună bibliotecă este cea din Timișoara

Cea mai bună bibliotecă este cea din Timișoara

Biblioteca Judeţeană Timiş (B.J.T.)  a câştigat premiul pentru Cea mai bună bibliotecă la  Gala Bun de Tipar, Gala industriei de carte din România. B.J.T. obţine pentru a doua oară consecutiv prestigioasa distincţie, instituţia fiind premiată şi la prima ediţie a Galei (2012).

Am pornit de la premisa că manifestările, campaniile de promovare a lecturii etc. sunt cel mai activ şi direct serviciu oferit comunităţii, o modalitate decisivă de a atrage oamenii şi de a redefini statutul bibliotecii. 2012 a fost şi un an de intense transformări administrative. Cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, am relocat două secţii şi renovat mai multe spaţii. Conceptul nostru rezidă în a crea plusvaloare culturală. Prin iniţiative precum Fototeca sau O lume în jurul cărţii, B.J.T. generează conţinut cultural, creând unul dintre cele mai originale fonduri documentar-artistice româneşti. De asemenea, instituţia realizează experimente estetice proprii, care să poată sta la baza unor viitoare activităţi aducătoare de profit: proiecte de design, decoraţiuni, papetărie şi altele. Sunt iniţiative mai puţin obişnuite, dar cu atât mai necesare, credem, în peisajul bibliotecilor autohtone”, declară scriitorul Tudor Creţu, managerul B.J.T.

B.J.T. are un fond de circa 750.000 de volume, cel mai vechi datând din anul 1500. Odată cu lansarea Agendei culturale 2013, B.J.T. va propune o serie de proiecte-premieră.

·        Vârfuri: de creioane şi…lance. Dezbateri. Vârfuri care întreabă, înţeapă, colorează sau repară. Îndreptate înspre invitat, un vârf  în sine, şi temă. „Trăgătorii”, „proiectilele”, „ţintele” – la fel de vii.

·        Citesc la B.J.T. Cine citeşte? Ce citeşte şi de ce? Persoane publice cu fişe la fel de…publice de lectură şi împrumut. Cărţile alese de înalţi demnitari, de oameni de afaceri, sportivi etc. Care răspund la un chestionar succint: pasajul preferat  (extras); cui ar recomanda cartea şi de ce; o întrebare, chiar şi retorică, de pus autorului.

·        DeskTop, imagini „de top” furnizate de BJT şi utilizate, în cele mai diverse medii, ca fundaluri de desktop.

·        LapTop, aplicaţii literare/culturale cu webcam-ul. Topuri de lectură realizate de către cititorii BJT.

·        Cartea şi locul, cărţi recomandate în funcţie de locul adecvat lecturii lor, ilustrat printr-o caricatură. (http://dev.bjt.ro/d/ro/carteaLocul)

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: