Acasă JUSTIȚIE Cea mai vârstnică avocată din România este o timişoreancă. A împlinit 100...

Cea mai vârstnică avocată din România este o timişoreancă. A împlinit 100 de ani

La 1 ianuarie 2014 a împlinit 100 de ani şi este cea mai vârstnică avocată din România. Rella Felner, o timişoreancă ce şi-a dedicat viaţa profesiei, a fost sărbătorită cum se cuvine de către colegii săi din Baroul Timiş.

Rella Feller s-a dedicat cu totul meseriei sale, fapt pentru care – susţine chiar ea – nu s-a căsătorit niciodată. A activat în Baroul Timiş mai bine de 50 de ani şi este un exemplu pentru toţi colegii săi.  , are 100 de ani şi a fost sărbătorită, joi, de către membrii Baroului Timiş, ea primind o diplomă aniversară şi un tort din partea avocaţilor. Rella Feller s-a născut la 1 ianuarie 1914, la Cernăuţi, dar s-a refugiat la Timişoara în anul 1945.

Mi-a plăcut foarte mult meseria, era lucrul cel mai frumos pe care l-am trăit. Eu cred că este lucrul cel mai înălţător pentru un om. Ajuţi omenirea, oamenii care au nevoie de tine şi asta e foarte mult, Să îi ajuţi pe alţii. Sunt mândră că sunt avocată”, a spus Rella Feller.

Rella Feller mai spune că nu i-a fost uşor să intre într-o lume a bărbaţilor, avocatura fiind domeniul unde femeile nu erau nici multe şi nici prea bine văzute în acei ani. Susţine însă că a avut noroc, întrucât de-a lungul vremii a avut parte de şefi buni care au aprecia-o şi au susţinut-o.  Avocata spune că nu se simte bătrână şi declară că nu are o reţetă a succesului pe care să o împărtăşească celor care vor să îi urmeze exemplul. Printre lucrurile pe care le numeşte, totuşi, ca fiind esenţiale în viaţă sunt ordinea şi buna planificare.

Nu mai sunt tânără, am totuşi o sută de ani, dar lucrez şi acum. Chiar dacă nu mai profesez ca avocată, lucrez în casă. Am un apartament pe care îl întreţin singură şi e curat la mine. Nu veţi găsi un fir de praf, totul e curat şi asta este munca mea acum, a povestit Rella Feller.

Decanul Baroului Timiş, Valeriu Răuţa, a declarat la aniversarea Rellei Feller, că aceasta este cea mai vârstnică avocată din România, iar colegii săi din cadrul Baroul Timiş, i-au pregătit şi oferit o diplomă aniversară, flori şi un tort. Ea va primi un poremiu în bani şi de la  Casa Judeţeană de Pensii Timiş, de unde îşi ridică personal pensia de 2.200 de lei, în data de 20 a fiecărei luni.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Noi categorii de pacienți, incluse pe lista de prioritate la vaccinare. Se pot imuniza și persoanele care stau la aceeași adresă

Pacienții cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant au prioritate la vaccinare și nu trebuie să se programeze în platformă....

Reținut pentru distrugere și amenințare. Un bărbat din Aiud și-a amenințat familia și a distrus poarta unui vecin

Au fost raportate 4.342 noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise vineri, 5 martie, de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: