Acasă JUSTIȚIE Cea mai vârstnică avocată din România este o timişoreancă. A împlinit 100...

Cea mai vârstnică avocată din România este o timişoreancă. A împlinit 100 de ani

La 1 ianuarie 2014 a împlinit 100 de ani şi este cea mai vârstnică avocată din România. Rella Felner, o timişoreancă ce şi-a dedicat viaţa profesiei, a fost sărbătorită cum se cuvine de către colegii săi din Baroul Timiş.

Rella Feller s-a dedicat cu totul meseriei sale, fapt pentru care – susţine chiar ea – nu s-a căsătorit niciodată. A activat în Baroul Timiş mai bine de 50 de ani şi este un exemplu pentru toţi colegii săi.  , are 100 de ani şi a fost sărbătorită, joi, de către membrii Baroului Timiş, ea primind o diplomă aniversară şi un tort din partea avocaţilor. Rella Feller s-a născut la 1 ianuarie 1914, la Cernăuţi, dar s-a refugiat la Timişoara în anul 1945.

Mi-a plăcut foarte mult meseria, era lucrul cel mai frumos pe care l-am trăit. Eu cred că este lucrul cel mai înălţător pentru un om. Ajuţi omenirea, oamenii care au nevoie de tine şi asta e foarte mult, Să îi ajuţi pe alţii. Sunt mândră că sunt avocată”, a spus Rella Feller.

Rella Feller mai spune că nu i-a fost uşor să intre într-o lume a bărbaţilor, avocatura fiind domeniul unde femeile nu erau nici multe şi nici prea bine văzute în acei ani. Susţine însă că a avut noroc, întrucât de-a lungul vremii a avut parte de şefi buni care au aprecia-o şi au susţinut-o.  Avocata spune că nu se simte bătrână şi declară că nu are o reţetă a succesului pe care să o împărtăşească celor care vor să îi urmeze exemplul. Printre lucrurile pe care le numeşte, totuşi, ca fiind esenţiale în viaţă sunt ordinea şi buna planificare.

Nu mai sunt tânără, am totuşi o sută de ani, dar lucrez şi acum. Chiar dacă nu mai profesez ca avocată, lucrez în casă. Am un apartament pe care îl întreţin singură şi e curat la mine. Nu veţi găsi un fir de praf, totul e curat şi asta este munca mea acum, a povestit Rella Feller.

Decanul Baroului Timiş, Valeriu Răuţa, a declarat la aniversarea Rellei Feller, că aceasta este cea mai vârstnică avocată din România, iar colegii săi din cadrul Baroul Timiş, i-au pregătit şi oferit o diplomă aniversară, flori şi un tort. Ea va primi un poremiu în bani şi de la  Casa Judeţeană de Pensii Timiş, de unde îşi ridică personal pensia de 2.200 de lei, în data de 20 a fiecărei luni.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: