Acasă STIRI ARAD Ceaţa a pus probleme aeroportului din Arad

Ceaţa a pus probleme aeroportului din Arad

aeroport aradCeaţa densă care acoperea, marţi dimineaţă, pista aeroportului din Arad a determinat autorităţile să trimită cursa  Wizz Air care venea de la Milano (Bergamo) spre aeroportul din Timişoara.

Chiar dacă pe pista de aterizare a fost inaugurat un nou sistem de balizaj, acesta nu a fost suficient piloţilor pentru a învinge ceaţa şi a ateriza în siguranţă. Aeronava în care se aflau 135 de pasageri a fost redirecţionată spre Aeroportul din Timişoara, iar de acolo pasagerii au fost aduşi la Arad cu autocarele.

”Situaţia din această dimineaţă, a fost una neplăcută, dar neprevăzută. Însă trebuie spus că balizajul nu reprezintă decât 50% din echipamentele necesare pentru aterizare sigură, în condiţii de vizibilitate redusă. Deocamdată nu avem încă sistemul adiţional de asistare a piloţilor, sistem care a devenit nefuncţional după ce în imediata apropiere a pistei aeroportului s-a construit centura rutieră în regim de autostradă”, a declarat Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Internaţional Arad.

Potrivit acestuia, pentru refacerea sistemului ROMATSA are în derulare procedura de achiziţie a lucrărilor, dar vor mai trece câteva luni până când echipamentele vor fi funcţionale.

În urma acestor disfuncţionalităţi au fost afectaţi atât cei 135 de pasageri care veneau din Italia, cât şi cei 140 de pasageri care ar fi trebuit să călătorească la Milano (Bergamo) pe cursa retur.

Dacă situaţia celor dintâi s-a rezolvat într-un fel, ei ajungând în cele din urmă la Arad, chiar dacă cu oarecare întârziere, situaţia celorlalţi – mai ales a celor care trebuiau neapărat să ajungă marţi, în Italia, din diverse motive- a fost una absolut neplăcută, deoarece cursa retur a fost anulată, aceştia fiind reprogramaţi de către operatorul aerian pentru alte zboruri ale acestei companii, până la sfârşitul săptămânii.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: