AcasăSTIRIARADCeaţa a pus probleme aeroportului din Arad

Ceaţa a pus probleme aeroportului din Arad

aeroport aradCeaţa densă care acoperea, marţi dimineaţă, pista aeroportului din Arad a determinat autorităţile să trimită cursa  Wizz Air care venea de la Milano (Bergamo) spre aeroportul din Timişoara.

Chiar dacă pe pista de aterizare a fost inaugurat un nou sistem de balizaj, acesta nu a fost suficient piloţilor pentru a învinge ceaţa şi a ateriza în siguranţă. Aeronava în care se aflau 135 de pasageri a fost redirecţionată spre Aeroportul din Timişoara, iar de acolo pasagerii au fost aduşi la Arad cu autocarele.

”Situaţia din această dimineaţă, a fost una neplăcută, dar neprevăzută. Însă trebuie spus că balizajul nu reprezintă decât 50% din echipamentele necesare pentru aterizare sigură, în condiţii de vizibilitate redusă. Deocamdată nu avem încă sistemul adiţional de asistare a piloţilor, sistem care a devenit nefuncţional după ce în imediata apropiere a pistei aeroportului s-a construit centura rutieră în regim de autostradă”, a declarat Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Internaţional Arad.

Potrivit acestuia, pentru refacerea sistemului ROMATSA are în derulare procedura de achiziţie a lucrărilor, dar vor mai trece câteva luni până când echipamentele vor fi funcţionale.

În urma acestor disfuncţionalităţi au fost afectaţi atât cei 135 de pasageri care veneau din Italia, cât şi cei 140 de pasageri care ar fi trebuit să călătorească la Milano (Bergamo) pe cursa retur.

Dacă situaţia celor dintâi s-a rezolvat într-un fel, ei ajungând în cele din urmă la Arad, chiar dacă cu oarecare întârziere, situaţia celorlalţi – mai ales a celor care trebuiau neapărat să ajungă marţi, în Italia, din diverse motive- a fost una absolut neplăcută, deoarece cursa retur a fost anulată, aceştia fiind reprogramaţi de către operatorul aerian pentru alte zboruri ale acestei companii, până la sfârşitul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc