Acasă STIRI CEH trebuie să returneze banii primiți din fondul de garantare a creanțelor...

CEH trebuie să returneze banii primiți din fondul de garantare a creanțelor salariale

[ad_1]

Guvernul a aprobat, joi, Ordonanța de Urgență pentru modificarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale. Din acest fond angajații CEH ar urma să primească, în următoarele trei luni, salariile. Numai că banii trebuie returnați. Așa spune legea. Rămâne de văzut dacă, după darea în plată, aceste sume vor rămâne pe ”cutia poștală” CEH, asta pentru că actualul complex ar urma să rămână cu datoriile ce nu pot fi șterse.

Banii trebuie returnaţi

La articolul cu numărul 2 din ordonanța aprobată joi, se arată că din fondul de garantare se asigură plata creanţelor salariale ce rezultă din contractele individuale de muncă şi din contractele colective de muncă încheiate de salariaţi cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei.

Un alt articol indică obligativitatea sumelor primite din fondul de garantare a creanțelor salariale.

”Angajatorii sunt obligați să restituie sumele suportate în plus din Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale ale salariaților față de cele cuvenite în raport cu cota prevăzută la art. 220^6 alin. (4) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data efectuării plăţii creanţelor salariale cuvenite salariaţilor, în termen de 30 zile lucrătoare de la data primirii notificărilor în acest sens”, se arată la articolul 17.

Legea nr. 227/2015 prevede cotele care trebuie vărsate da angajatori, inclusiv către fondul de garantare a creanţelor salariale. Fond la care CEH nu a contribuit cu niciun leu.

În cazul în care CEH va ieși din insolvență, compania va fi obligată să restituie sumele suportate din Fondul de garantare, în termen de 6 luni de la pronunțarea hotărârii de închidere a procedurii.

Un alt articol al ordonanței spune că în cazul în care angajatorii aflaţi în situaţiile prevăzute la art. 17 nu restituie de bunăvoie sumele suportate din Fondul de garantare, agenţiile teritoriale vor proceda la acţiuni de executare silită.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare ordonanței de urgență – care intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial – Guvernul va modifica, în mod corespunzător, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 4 meserii potrivite pentru femeile prezentabile

Joburile pentru femei pot fi impartite in mai multe categorii. Astfel, exista cateva meserii care sunt ideale pentru femeile prezentabile, cu un...

Cum poți arăta fabulos toamna. 3 trucuri pe care le folosesc specialiștii pentru ținute senzaționale

Toamna a venit, iar temperaturile de vară au fost înlocuite cu unele mult mai scăzute, puloverele, jachetele sau pardesiile făcându-și loc rapid...

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: