AcasăSPORT Cei mai mici fotbalişti s-au întrecut, în premieră, la „Cupa Cetăţii”...

Cei mai mici fotbalişti s-au întrecut, în premieră, la „Cupa Cetăţii”

deschidere 13  

Fotbalul are viitor în Deva, chiar şi fără o echipă de seniori care să fie angrenată în primele patru eşaloane valorice ale fotbalului românesc. Asta au vrut să demonstreze, în weekend, cei de la CNS CSŞ „Cetate” Deva, care au organizat, în premieră, la Sala Sporturilor, „Cupa Cetate”, o competiţie dedicată copiilor născuţi între 1998 şi 2000.

Întrecerea realizată şi cu sprijinul SCM Deva şi DTJS Hunedoara a strâns la start 20 de echipe din Deva, Orăştie, Simeria, Sebeş, Alba, Cugir şi Reşiţa. CFR Simeria şi „Cetate” Deva au terminat primele în top la grupele 1998 şi 2000. Cei mai mici dintre fotbaliştii din trei judeţe s-au duelat într-un turneu care a avut ca rol promovarea fotbalului la acest nivel, în ideea în care modelele lipsesc cu desăvârşire, mai ales în oraşul de la poalele cetăţii. Au răspuns invitaţiei lansate de Colegiul de la poalele cetăţii CFR Simeria, Rival Alba Iulia, Sportul Sebeş, CSO Cugir, Junior Alba Iulia, Primavera Deva, Realsport Deva, Dacia Orăştie şi FCM 2012 Reşiţa. La grupa celor mai mari (14 ani), cei mai buni s-au dovedit a fi juniorii Simeriei, care s-a impus în faţa celor de la Rival Alba Iulia, Sportul Sebeş, CNS „Cetate” Deva (antrenor Daniel Haidiner), Realsport Deva şi CS Primavera. Tot şase echipe s-au aflat la start şi în întrecerea copiilor născuţi în 1999, acolo unde triumfători au ieşit cei de la Rival Alba Iulia, podiumul fiind completat de CSO Cugir şi CFR Simeria. Cei mai mici dintre deveni au „scăpat turma” însă, în ultima zi, micuţii pregătiţi de Raul Spătaru (antrenor şi la juniorii A ai de la „Cetate”) câştigând competiţia fotbaliştilor născuţi în 2000 după 3-2 cu Dacia Orăştie, 0-0 cu FCM Reşiţa, 4-2 cu Viitorul II Alba Iulia – în grupă şi 5-3 (după penaltiuri), în ultimul act, cu Viitorul I Alba Iulia. Scorul nu a reprezentat, pentru mulţi, cel mai important aspect. „Pe mine personal nu m-au interesat rezultatele, pentru că la acest nivel contează comportamentul şi modul în care se leagă jocul”, a spus Daniel Haidiner, antrenor la grupa 1998 a CNS CSŞ „Cetate”.

„Am organizat această competiţie pentru a arăta că fotblul nu moare la Deva şi că există suficiente talente şi la acest nivel. Ne bucurăm că la prima ediţie am reuşit să avem atâtea participante la start şi sunt sigur că în viitor vom fi şi mai mulţi. E un bun prilej pentru copii să se mişte, să vadă cum stau faţă de colegii lor. Ne-am propus să organizăm şi o competiţie similară în vară şi evident, să facem o tradiţie din această întrecere”, a spus Daniel Simina, unul dintre antrenorii micuţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc