AcasăSTIRIHUNEDOARACel mai important festival de operă în aer liber din România începe...

Cel mai important festival de operă în aer liber din România începe azi în curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara şi la Palatul Magna Curia Deva

Ajuns la cea de-a treia ediție, festivalul de operă în aer liber, Opera Nights, debutează astăzi la Deva cu un program special de arii şi duete semnate de Verdi şi Wagner, organizatorii marcând în acest fel faptul că la nivel mondial, anul 2013 este dedicat celor doi compozitori. Spre deosebire de anii trecuți, la această ediție ogranizatorii au decis ca festivalul să se desfășoare în două orașe – Deva și Hunedoara – în decorurile extraordinare oferite de Palatul Magna Curia  (Deva), respectiv de Castelul Corvinilor (Hunedoara). Festivalul debutează la ora 21.00, printre personalitățile care și-au anunțat prezența fiind Principele Radu al României şi ambasadoarea Sloveniei la Bucureşti.

Melomanii se vor putea delecta pe parcursul celor 5 zile ale festivalului cu reprezentații susținute de artiști renumiți din țară dar și din Japonia, Spania, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova. Rolul principal revine însă orchestrei şi soliştilor Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, la fel ca și în anii trecuți. Directorul festivalului, Alexandru Gruian, a declarat că alegerea celor două locații din Deva și Hunedoara este una de natură să pună în valoare istoria extraordinară a județului Hunedoara.

La rândul său, Liliana Țolaș, directorul Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva – instituție găzduită de clădirea Magna Curia – a declarat pentru stiridinvest.ro că Muzeul este mai mult decât un simplu spațiu expozițional pentru artefacte istorice, el devenind un adevărat centru cultural regional, un loc foarte potrivit unde se pot desfășura o serie întreagă de evenimente artistice și culturale de excepție.

Mai multe informații despre programul spectacolelor și despre distribuție, puteți afla accesând site-ul web www.operanights.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc