La doar câțiva kilometri distanță de Timișoara, în localitatea Herneacova, se construiește cel mai mare manej din ţară, complex hipic ce va intra în perioada următoare în circuitul naţional şi internaţional al curselor sportive cu cai.

Noul complex hipic și pădurea din jur se întind pe nu mai puțin de 57 de hectare, iar complexul propriu-zis include o serie de grajduri cu boxe pentru cai şi terenuri de antrenament.

„Noi am cumpărat la licitaţie acest teren, pădurea. Baza este acum în plină dezvoltare, suntem în plin șantier și lucrăm intens la manej. Au fost deja amenajate două trasee în pădure, unul mai mare, de nouă kilometri şi unul mai mic, de cinci. Toţi cei care doresc să utilizeze aceste trasee, fie pe jos, fie cu bicicletele, sunt liberi să o facă, este gratis, nu există nicio taxă de intrare. Scopul nostru este de a încuraja mişcarea, dacă sunt sportivi care doresc să se antreneze aici sunt liberi să o facă” a declarat Andrei Gaşpar – preşedintele clubului de echitaţie Herneacova.

Se speră că lucrările vor fi finalizate la începutul anului viitor și manejul va fi integrat în circuitul naţional şi internaţional al curselor sportive cu cai. Accesul spre localitatea Herneacova se face pe drumul naţional către Lugoj, iar la Recaş se virează spre stânga, către zona cramelor din comună.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.