Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Cel mai tânăr scriitor hunedorean își lansează a doua carte

Cel mai tânăr scriitor hunedorean își lansează a doua carte

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva își invită prietenii cititori la un eveniment cultural cu totul special, în ziua de 27 octombrie 2016, ora 1700, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or: lansarea cărții „Metamorfoza unui timp fără timp”, semnată de Mihai-Andrei Lazăr, unul din cei mai tineri scriitori din județul Hunedoara.

Autorul are 18 ani și este un strălucit elev al Colegiului Național „Iancu de Hunedoara”, în clasa a XI-a. Laureat al tuturor olimpiadelor județene de limba și literatura română la care a participat din clasa a V-a încoace, laureat al olimpiadelor și concursurilor naționale, Mihai-Andrei Lazăr este la al doilea volum, primul – „La limita dintre real și fabulos”, lansat în mai 2012, bucurându-se de aprecierea unanimă a cititorilor, a profesorilor de limba și literatura română.

Textele adunate între copertele acestui volum ne reamintesc sensibilitatea remarcabilă și talentul scriitoricesc autentic al lui Mihai-Andrei Lazăr, vădesc maturizarea petrecută de-a lungul celor patru ani de la debutul său editorial. Impresionează acuratețea scriiturii, profunzimea analizelor, stăpânirea impecabilă a limbii române, rezultat al unor lecturi din ce în ce mai profunde, mai elevate. Meditații și considerații pe teme precum curgerea timpului, actul creației, puterea cuvântului, iubirea eternă, plăsmuirea, relația narator-naratar, lectura ca necesitate vitală, dar și riguroase analize și interpretări originale din opera lui Mihai Eminescu, I. L. Caragiale, Lucian Blaga, Nichita Stănescu, Ion Minulescu, Ionel Teodoreanu etc. se găsesc în acest excepțional volum.

Pasionat de literatură, de filosofie, psihologie, de arte plastice și muzică, Mihai-Andrei Lazăr reușește în volumul său să îmbine în mod sincretic toate aceste pasiuni, textele sale fiind adevărate polifonii și tablouri policrome. Aceste trăsături ale stilului lui Mihai-Andrei Lazăr vor fi subliniate și puse în lumină de conceptul care a stat la baza organizării lansării: pe fundalul pânzelor semnate de artistul plastic Constantin Alăzăroae și în acordurile cvartetului „Cuore” al Liceului de Arte „Sigismund Toduță”.

Această lansare de carte, petrecută într-un original dialog al artelor, va prilejui o întâlnire cu agreabila personalitate a tânărului scriitor Mihai-Andrei Lazăr, care va oferi autografe pe noul său volum.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: