Acasă ADVERTORIAL Cele mai bune cărucioare - Cum alegi perfecțiunea pentru copilul tău!

Cele mai bune cărucioare – Cum alegi perfecțiunea pentru copilul tău!

Alegerea primului cărucior este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le ia viitorii părinți. Acest lucru se datorează faptului că este un articol pentru bebeluși pe care îl vor folosi foarte des și o perioadă îndelungată de timp, drept pentru care trebuie să fie rezistent și bine echipat. Este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe produse pentru copii. De aceea, este bine să nu te grăbești în luarea deciziei. Căruciorul ar trebui să fie ales corect nu numai pentru copil, ci și pentru părinți. Și este cu atât mai complicat, cu cât se găsesc foarte multe tipuri: clasice, sport, cu umbrelă, negre sau colorate. Când te confrunți cu atâtea opțiuni și modele, devine dificil să îți dai seama ce cărucior vrei să cumperi.

Viitorii părinți petrec mult timp căutând căruciorul perfect și, din păcate, uneori achiziția lor este o greșeală. Când îți cumperi un astfel de mijloc de transport pentru copilul tău, vrei să alegi cel mai bun produs, cel mai potrivit și mai sigur.

Evident, nu există un cărucior perfect, care să aibă de toate. Mulți părinți caută un model al cărui roți să se potrivească pentru fiecare tip de teren, să aibă scaun înclinabil și reversibil, parasolar mare, suport reglabil pentru picioare, ușor de pliat cu o singură mână, să cântărească puțin și, desigur, să fie foarte ieftin. Acest lucru este aproape imposibil.

Iată, în continuare, câteva aspecte cruciale cărora trebuie să le acorzi toată atenția atunci când alegi un cărucior pentru copilul tău!

Cele mai bune cărucioare  – criteriile de bază ale alegerii unui cărucior

Va trebuie să ții cont de aceste caracteristici de bază, indiferent de tipul de cărucior pe care intenționezi să-l cumperi, chiar dacă este primul sau al doilea și indiferent dacă este pentru nou-născuți, copii mici sau gemeni.

 • Roțile: Cele mari, umplute cu aer, sunt cele mai bune pentru plimbări lungi și pentru teren accidentat. Pe de altă parte, roțile mai mici ar putea fi mai bune pentru mersul în oraș. Roțile din față, pivotante, oferă o manevrabilitate mai bună, în timp ce roțile blocate aduc mult mai multă stabilitate.
 • Amortizoarele de șoc: Cu un sistem de amortizare și suspensie bine conceput, copilul nu este expus la șocuri. Acesta este un detaliu crucial, deoarece sugarii au coloana vertebrală foarte delicată și nu au control la nivelul gâtului și capului în primele luni.
 • Cadrul: Dacă rama este grea, întregul cărucior va fi mai voluminos, de aceea trebuie căutat un cadru destul de ușor. Desigur, trebuie să fie puternic și durabil în același timp.
 • Frânele: Ar trebui să blocheze ambele roți simultan. Când ele sunt blocate, căruciorul trebuie să fie imobil, complet, chiar dacă există tendința de alunecare, în pantă.
 • Parasolar: Va trebui să se plieze ușor și să aibă o ventilație excelentă pentru zilele călduroase. Caută ceva suficient de mare pentru a-ți proteja copilul de soare și vânt.
 • Mâner reglabil: Căruciorul va fi manevrat mai confortabil în cazul în care părinții au înălțime diferită.
 • Scaun reversibil: Îți oferă posibilitatea de a schimba direcția spre care se uită copilul. Este o caracteristică foarte utilă, pentru că părinții preferă adesea să țină copilul cu fața spre ei. Totuși, micuții sunt curioși din fire și vor dori să observe împrejurimile.
 • Coș de cumpărături sub scaun: Foarte folositor! Atârnarea pungilor grele pe mâner poate scădea stabilitatea căruciorului și va crește riscul de răsturnare. Prin urmare, coșul spațios este un element indispensabil.
 • Husă detașabilă: Îți vei dori așa ceva, pentru a o putea desface și curăța rapid, fără a o decolora. N-ar fi bine să poți îndepărta husa scaunului atunci când se murdărește și să o arunci la mașina de spălat?

Tipuri de cărucioare

Multitudinea de tipuri de cărucioare face și mai dificilă alegerea unui astfel de accesoriu. Ia în considerare vârsta și greutatea copilului, pentru a-i spori confortul. De asemenea, gândește-te și la nevoile tale.

 • Cele mai bune cărucioare tip umbrelă

Cărucioarele tip umbrelă sunt foarte ușoare. De obicei, cântăresc aproximativ 10 kg sau chiar mai puțin. Sunt foarte compacte și pot fi pliate complet. Uneori au curele de transport, astfel încât să le poți purta pe umăr. Ține, însă, cont de faptul că aceste cărucioare sunt destinate doar copiilor mai mari, care se pot așeza și care au un control perfect al capului.

Pe lângă faptul că, de obicei, sunt foarte ieftine, ele vor fi perfecte pentru călătoriile de o zi. Sunt o opțiune excelentă pentru copilul care poate merge pe jos, dar uneori dorește să meargă în cărucior. Alte calități ale cărucioarelor de tip umbrelă: rulează excelent pe suprafețe plane și pot fi utilizate cu ușurință în transportul public. De asemenea, sunt ușor de depozitat și încap în spațiile mici. Fiind cel mai ușor tip de cărucior, îl poți purta pe un umăr în timp ce ții copilul în brațe.

Pe de altă parte, au o suspensie redusă, de aceea nu sunt bune pentru solurile accidentate.

 • Cele mai bune cărucioare clasice

Cărucioarele clasice  sunt perfecte pentru nou-născuți și sugari. Îl poți folosi în primele 6 luni, când copilul nu se poate mișca și are nevoie de suprafață plană pentru somn. Sunt o opțiune bună pentru nou-născuți, deoarece au nevoie de cărucior mare și încăpător, iar poziția orizontală este naturală pentru ei.

Acest mijloc de locomoție ar trebui să fie suficient de mare pentru a fi folosit câteva luni (sugarii cresc atât de repede!). Salteaua este, de asemenea, foarte importantă. Nu ar trebui să fie prea subțire, pentru că bebelușul ar simți fiecare groapă.

Când copilul crește și devine mai activ, este bine să renunți la căruciorul clasic. Micuțul se poate mișca și este ușor să cadă și să se rănească.

Un alt aspect important: căruciorul clasic este foarte elegant, dar îl vei folosi doar pentru 6 luni, uneori chiar și mai puțin! În plus, este greu de depozitat. Este destul de mare și ocupă mult spațiu.

Din punct de vedere practic, o opțiune mai bună este scaunul auto pentru sugari, pe care îl poți folosi mai mult de 6 luni (chiar și până la un an). Face foarte ușor și simplu tranziția între mersul cu mașina și plimbare.

În urmă cu 20 sau 30 de ani, cărucioarele clasice erau nelipsite, considerate chiar banale. Astăzi, ele sunt cele mai scumpe produse de acest gen.

 • Cele mai bune cărucioare sport

Când copilul tău va crește, va începe să se miște și va deveni curios să exploreze lumea. De aceea, ar fi minunat dacă ai putea să-i oferi posibilitatea de a privi în jur în timp ce se plimbă. Iar acest lucru îl poți face cu unul dintre modelele din gama de carucioare sport de la Il Bambino. Astfel, copilul se poate așeza într-o poziție și mai comodă. Este excelent pentru călătorii rapide în oraș. Este bine să fie utilizat din momentul în care micuțul poate sta în poziție verticală și are un control bun al capului și gâtului, astfel încât să nu existe riscul de a-i deteriora coloana vertebrală delicată.

Este simplu de folosit. Pur și simplu așezi bebelușul pe scaun cu ajutorul unei centuri în 3 sau 5 puncte.

Acest tip de cărucior este ușor de manevrat, chiar și în locuri înguste și aglomerate. Este soluția perfectă pentru părinții care călătoresc mult și folosesc adesea transportul public. De asemenea, este o opțiune excelentă pentru un copil care se poate plimba, dar căruia uneori îi place să stea în cărucior.

Cărucioarele sport sunt destinate doar copiilor cu vârsta mai mare de 6 luni (când sunt capabili să se așeze), din cauza caracteristicilor limitate: lipsa sistemului de deplasare, roți destul de mici, care nu sunt bune pentru teren accidentat, manevrabilitatea fiind mai redusă. Este destul de dificil să-l împingi pe suprafețe dure.

Acest tip de cărucior va fi o opțiune mai bună decât rama scaunului pentru autoturisme sau cărucioarele clasice. Asigură-te că este echipat cu o umbrelă bună pentru soare și că are o centură în 5 puncte. Acesta este un standard acum pentru cele mai multe dintre produse. Îți asigură copilul deasupra umerilor, la talie și între picioare. Prin urmare, împiedică micuțul să alunece sau să cadă. Catarama ar trebui să fie ușor de operat pentru tine, dar dificil de deblocat pentru mâinile prichindelului. Curelele de siguranță ar trebui să fie suficient de strânse încât copilul să nu cadă, dar trebuie să-i ofere și libertate de mișcare.

Căruciorul sport este, de obicei, destul de ieftin.  

 • Cărucioare pentru jogging

După cum sugerează și numele, acestea sunt cărucioarele pentru părinții care adoră să facă jogging. Dacă vrei să îți menții stilul de viață sănătos și să alergi, optează pentru un cărucior de jogging. Este perfect pentru părinții cu un stil de viață activ.

Acesta dispune, de obicei, de trei roți mari, ca la biciclete, cu anvelope pline de aer. De aceea, este perfect pentru toate tipurile de sol și are viteză de rulare mai mare. De asemenea, este conceput cu amortizoare, pentru a reduce impactul denivelărilor și al bordurilor.

Multe modele au frână de mână. Cele noi au, de asemenea, roată față pivotantă cu fixare. Au o suspensie excelentă care oferă copilului o călătorie lină și confort maxim chiar și la viteză mare, inclusiv în timpul rulării pe teren accidentat. Alege un model cu roți mari, care asigură o amortizare bună la denivelări și teren aspru.

Cărucioarele pentru jogging  au o greutate mai mare, de aceea le vei putea folosi chiar mai mult de 3 ani. Unele tipuri au, de asemenea, opțiune de sistem de călătorie, astfel încât să poți fixa scaunul de mașină pentru sugari.

Căruciorul de jogging este perfect pentru plimbări lungi, alergări și drumeții, dar poate fi destul de greu și de voluminos.  Prin urmare, este mai dificil de manevrat în spații înguste și aglomerate. Acest tip are, de asemenea, un mâner lung și înalt, care este conceput pentru a împiedica alergătorii să se lovească de cărucior.

Dacă intenționezi să mergi sau să alergi cu bebelușul pe un teren denivelat, fără să îți faci griji că micuțul este în vreun pericol, acest tip poate fi exact ceea ce ai nevoie. Este conceput pentru părinții care doresc să facă sport cu copilul lor și, în același timp, să îi lase să exploreze lumea.

Dacă ești în căutarea unui cărucior de jogging, vrei, în primul rând, siguranță pentru copilul tău.

Atenție! Nu face jogging cu copilul până când acesta nu are aproximativ 6 luni.

 • Cele mai bune cărucioare pentru gemeni

Cele mai bune tipuri pentru gemeni sunt cărucioarele care pot fi folosite și pentru copiii cu diferență mică de vârstă.

Cărucioarele duble sunt mai scumpe și mai grele decât cele cu un singur loc și pot fi clasificate după cum urmează:

 • Side-by-side este o versiune a cărucioarelor duble. Are două locuri, unul lângă celălalt. Poate fi folosit pentru copii de vârste diferite.
 • Tandem este cealaltă versiune de cărucioare duble. Scaunele sunt așezate unul în spatele celuilalt. Prin urmare, este mai îngust decât versiunea side-by-side. Este mai ușor de manevrat în spații înguste și simplu de strecurat printre uși.

Acest tip de cărucioare prezintă unele dezavantaje: scaunul din spate este adesea mai mic, are o greutate mai mică și nu are aceleași opțiuni și funcții precum cel din față.

Cele mai bune cărucioare 2 în 1 sau 3 în 1

Cât vrei să reziste căruciorul tău? Ar fi foarte bine să iei în considerare cumpărarea unui cărucior 2 în 1. Acest tip de cărucior este excelent, pentru că îți dă posibilitatea de a monta un landou portabil. Astfel, bebeluşul poate dormi în poziţie orizontală. Altele au inclusiv scaune reversibile pentru perioada în care copilul este suficient de mare pentru a putea privi lumea înconjurătoare.

Pe de altă parte, cărucioarele 3 în 1 constau în scoică auto, adaptor pentru scaunul auto, landou şi sașiul propriu-zis.

Totuși, cumpărarea a două cărucioare separate te poate scuti de multe cheltuieli. Poți cumpăra separat un cadru pentru scaunul auto pentru primele 6 luni, iar apoi poți opta pentru un cărucior sport. 

În concluzie, alegerea unui cărucior optim pentru copilul tău este o sarcină destul de dificilă. Poți alege în funcție de bugetul pe care îl ai, dar ține minte faptul că un produs ieftin, făcut din materiale de calitate inferioară, poate fi o alegere greșită. Copilul tău are nevoie, în primul rând, de siguranță! 

surse foto – pixabay.com, shutterstock.com

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: