Acasă ADMINISTRATIE Centru pentru elevi cu nevoi speciale din județul Sibiu, modernizat cu un...

Centru pentru elevi cu nevoi speciale din județul Sibiu, modernizat cu un milion de euro din fonduri europene


Consiliul Județean (CJ) Sibiu a obţinut finanţare europeană de peste un milion de euro pentru a oferi condiţii bune de învăţare copiilor cu nevoi educaţionale speciale din zona Mediaş. Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Mediaș, la care învață 120 de elevi din clasele 0-VIII, va fi reabilitat, modernizat şi dotat.

Contractul de finanțare pentru acest proiect, între CJ Sibiu și ADR Centru, a fost semnat la începutul acestei săptămâni. Valoarea contractului pentru modernizarea centrului din Mediaș este de aproape 4,9 milioane de euro, din care 98% sunt sume nerambursabile.

Prin proiect vor fi reabilitate şi dotate două dintre cele trei clădiri ale centrului, situat pe strada Piscului, în municipiul Mediaş, respectiv clădirea în care funcţionează unitatea de învăţământ special, precum şi clădirea în care se desfăşoară activităţile didactice şi programele de terapii prin care se urmăreşte recuperarea psiho-motorie.

În perioada imediat următoare, CJ Sibiu va demara procedura de achiziţie pentru servicii de realizare a proiectului tehnic (PT) şi servicii de asistenţă tehnică, contract estimat la aproximativ 76.000 lei.

După recepţionarea PT-ului, se vor achiziţiona lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare care sunt estimate la peste 4,2 milioane lei, execuţia urmând să înceapă în această toamnă. Termenul de finalizare a proiectului este luna octombrie 2022.

“Facem constant demersuri să atragem fonduri care să ne dea posibilitatea să investim în toate domeniile în care avem atribuţii. Prin finanţarea pe care am obţinut-o pentru CSEI Mediaş, vrem să asigurăm condiţii corespunzătoare de învăţare pentru copiii care au nevoie de mai multă atenţie şi de terapii specializate ca să îşi însuşească cunoştinţe şi deprinderi, cu scopul de a-i ajuta să se integreze social”, a declarat președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Copiii care învață la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă provin din Mediaş și din localitățile Copşa Mică, Târnava, Valea Viilor, Agârbiciu şi Buzd.

Consiliul Județean Sibiu are în subordine cinci centre şcolare pentru educaţie incluzivă: în Sibiu (două centre), Mediaş, Dumbrăveni și Turnu Roşu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Agresorii și victimele vor purta brăţări electronice. Raport favorabil pe proiect la comisiile din Camera Deputaților

Agresorii ar putea purta brăţări electronice care le vor monitoriza mişcările prin GPS. Şi victimele vor avea asupra lor o brăţară electronică, pentru...

ACCIDENT RUTIER pe DJ 107 H, pe raza localității Ighiu. Două autovehicule implicate, o persoană rănită

Un bărbat din Șard s-a ales cu al treilea dosar penal după ce a refuzat testarea pentru alcool. Fusese implicat într-un incident, iar...

Comunicat Sorin Bumb: Este nevoie urgentă de un cadru legal care să permită punerea în valoare a patrimoniului UNESCO

La o zi după tragedia de la Spitalul ”Victor Babeș”, unde trei paciente au murit după o defecțiune la stația de oxigen din...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: