Acasă ADMINISTRATIE Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, supravegheată permanent de jandarmi

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, supravegheată permanent de jandarmi

JandarmiCetateSarmizegetusaRegiaCetatea dacică Sarmizegetusa Regia şi traseele adiacente acesteia din Munţii Orăştiei au intrat într-un program de monitorizare permanentă derulat de jandarmii hunedoreni.

Misiunile de ordine publică sunt executate 24 de ore din 24 cu scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale din zonă.

Concomitent cu executarea acestei misiuni, jandarmii vor continua să execute misiuni de ordine publică şi în zona celorlalte cetăţi dacice, monumente istorice cuprinse în Lista patrimoniului mondial UNESCO”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, căpitan Nicolae Răducu.

Turiştii care au probleme se pot adresa jandarmilor montani, în vecinătatea sitului arheologic fiind amenajat un sediu modular, pe lângă cel de bază, din localitatea Costeşti, situat la poalele Munţilor Orăştiei.

Turiştii care doresc să viziteze cetatea dacică Sarmizegetusa Regia trebuie să respecte mai multe reguli, accesul în zonă fiind permis numai prin locurile şi pe traseele marcate.

Este interzisă aprinderea focului, a torţelor, lumânărilor, sau a oricăror alte obiect cu flacără în incinta sitului arheologic sau în imediata apropiere a zidurilor cetăţii.

De asemenea, nu este permis accesul în interiorul sitului cu autovehiculele, bicicletele sau rolele, iar liniştea trebuie păstrată, obligatoriu.

Turiştii nu au voie să escaladeze sau să urce pe zidurile şi ruinele din interiorul sitului arheologic, iar manifestările publice trebuie anunţate, în prealabil.

Cetatea dacică „Sarmizegetusa Regia” se află în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, din acest an.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: