Acasă ADMINISTRATIE Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, supravegheată permanent de jandarmi

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, supravegheată permanent de jandarmi

JandarmiCetateSarmizegetusaRegiaCetatea dacică Sarmizegetusa Regia şi traseele adiacente acesteia din Munţii Orăştiei au intrat într-un program de monitorizare permanentă derulat de jandarmii hunedoreni.

Misiunile de ordine publică sunt executate 24 de ore din 24 cu scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale din zonă.

Concomitent cu executarea acestei misiuni, jandarmii vor continua să execute misiuni de ordine publică şi în zona celorlalte cetăţi dacice, monumente istorice cuprinse în Lista patrimoniului mondial UNESCO”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, căpitan Nicolae Răducu.

Turiştii care au probleme se pot adresa jandarmilor montani, în vecinătatea sitului arheologic fiind amenajat un sediu modular, pe lângă cel de bază, din localitatea Costeşti, situat la poalele Munţilor Orăştiei.

Turiştii care doresc să viziteze cetatea dacică Sarmizegetusa Regia trebuie să respecte mai multe reguli, accesul în zonă fiind permis numai prin locurile şi pe traseele marcate.

Este interzisă aprinderea focului, a torţelor, lumânărilor, sau a oricăror alte obiect cu flacără în incinta sitului arheologic sau în imediata apropiere a zidurilor cetăţii.

De asemenea, nu este permis accesul în interiorul sitului cu autovehiculele, bicicletele sau rolele, iar liniştea trebuie păstrată, obligatoriu.

Turiştii nu au voie să escaladeze sau să urce pe zidurile şi ruinele din interiorul sitului arheologic, iar manifestările publice trebuie anunţate, în prealabil.

Cetatea dacică „Sarmizegetusa Regia” se află în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, din acest an.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: