Acasă STIRI Cetățean de onoare lăsat fără titlu. Și-a agresat sexual fiica

Cetățean de onoare lăsat fără titlu. Și-a agresat sexual fiica

[ad_1]

Moda cetățenilor de onoare este bine împământenită în Valea Jiului. Primăriile fac cetățeni de onoare pe bandă rulantă, fără a cântări prea mult motivele pentru care acordă aceste titluri. Mai mult, trecerea timpului își pune amprenta asupra moralității sau motivelor care la un moment dat au determinat acordarea acestei distincții. Un exemplu elocvent este cel de la Petrila, unde la finele lunii martie consilierii au votat retragerea unui titlu de cetățean de onoare. Asta după ce deținătorul a fost condamnat definitiv la ani de închisoare.

Și-a agresat sexual fiica minoră

La finele lunii martie, Consiliul Local Petrila a aprobat retragerea unui titlu de ”Cetățean de onoare”. Decizia vine la 11 ani de la momentul în care deținătorul, Dumitru D., l-a primit. Și asta pentru că bărbatul și-a agresat sexual fiica minoră.

Anul trecut, în mai multe ocazii, în diverse locuri, inclusiv într-un hotel de la malul mării, bărbatul trecut de 60 de ani și-a agresat sexual fiica. Copila avea doar 12 ani. Trăia cu tatăl, după ce părinții s-au despărțit, iar mama fetei și-a refăcut viața în Italia. În motivarea instanței se arată că femeia ținea legătura cu fata, atât cât îi permitea tatăl acesteia.

Înregistrările consemnate pe parcursul procesului dovedesc modul în care bărbatul a încercat să profite de propria fiică. Pe rețelele sociale poza într-un părinte iubitor, spunea cât de mult o iubește pe copilă și că-i dorește sănătate. În spatele ecranului însă, între cei ”patru pereți” ai locuinței sau hotelului căuta metode de a-și duce ideile până la capăt. Nu a reușit însă. În timpul procesului se vorbește inclusiv despre o încercare de sex anal. Sunt opt fapte de agresiune sexuală la care a fost supusă copila.

Într-un final, fata i-a povestit bunicii prin ce trece. Femeia a lăsat-o pe copilă să se descurce singură, dându-i un număr de la DGASPC. Fata a sunat și a reclamat faptele celor de la asistență socială.  Și agresiunea sexuală, și pe cea fizică. Cei de la DGASPC, împreună cu polițiștii, au ajuns, în august anul trecut, la ușa bărbatului. Care a fost arestat preventiv.

Condamnat definitiv

La mijlocul lunii decembrie, Judecătoria Petroșani a dat verdictul în dosarul de agresiune sexuală a ”cetățeanului de onoare” din Petrila. VINOVAT. A fost condamnat la 5 ani de închisoare. Bărbatul și-a recunoscut parțial vina, așa că a beneficiat de o condamnare cu acord de recunoaștere. Nu a recunoscut agresiunea fizică susținând în timpul procesului că ”doar a tras-o de păr”.

Nemulțumit de sentință, petrileanul a făcut recurs. Curtea de Apel Alba Iulia a dat soluția la mijlocul lunii trecute. A menținut pedeapsa pronunțată de Judecătoria Petroșani. Prin sentință, bărbatul nu are voie să se apropie la mai puțin de 50 de metri de minoră, și nici să intre în contact cu ea, timp de trei ani. Acești trei ani curg din momentul în care bărbatul și-a exercitat pedeapsa cu închisoarea.

Titlul, din 2000

Dumitru D. a devenit cetățean de onoare al orașului Petrila în anul 2000, la inițiativa primarului de atunci, Ilie Păducel. Motivarea era că a dat dovadă de ”omenie și spirit umanitar”. Totul după ce a acceptat ca organele fiului său, intrat în moarte cerebrală în urma unui accident de circulație produs în apropiere de Primăria Petrila, să fie donate. Băiatul avea la acel moment doar 16 ani.

Dumitru D. a fost, timp de mai mulți ani și președinte de sindicat la mina Petrila, iar la momentul în care a fost făcut cetățean de onoare al localității era consilier local la Petrila.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: