AcasăALERTAChinezii ar putea să investească în minele de cărbune din Valea Jiului

Chinezii ar putea să investească în minele de cărbune din Valea Jiului

Guvernul a propus mai multor companii chineze să se implice în proiecte energetice de peste trei miliarde de dolari. Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Rodin Traicu, a declarat, după o recentă vizită în China, că s-a discutat despre construirea unor noi centrale electrice, modernizarea mai multor exploatări miniere, dar şi despre o parte din finanţarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

Secretarul de stat a spus, marţi, că reprezentanţii Ministerului Economiei au purtat discuţii ferme cu firma China Coal Group, pentru investiţii în modernizarea celor patru mine viabile din Valea Jiului, de unde ministerul vrea să extragă anual 4 milioane de tone de huilă energetică, în condiţiile în care acum exploatarea anuală este mai mică de jumătate.

”Cărbunele nu are preţ, nu există o piaţă a cărbunelui. El trebuie transformat în energie electrică şi să intre într-o piaţă competitivă. Pentru aceasta vrem să facem o investiţie nouă, de 400 de MW la Mintia, iar în total, din cele 4 milioane de tone de cărbune, preconizăm să scoatem 4,8 – 5 TW energie electrică pe an”, a spus Rodin Traicu, citat de Radio România.

Tot cu China Coal Corporation a mai fost discutat un proiect investiţional de modernizare a minei de la Husnicioara, din cadrul Companiei Energetice Oltenia. Aceasta este mina care alimentează cu cărbune Termocentrala de la Drobeta Turnu Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc