Acasă ECONOMIE Chinezii vor investi 600 de milioane de euro la Termocentrala Mintia

Chinezii vor investi 600 de milioane de euro la Termocentrala Mintia

Termocentrala-MintiaO companie chineză va investi aproape 600 de milioane de euro în modernizarea grupurilor energetice 3 şi 4 de la Termocentrala Mintia.

Este vorba de un credit pe 20 de ani, cu dobândă de 2%, ce va fi perfectat între Compania Naţională de Electricitate şi Inginerie din China şi Complexul Energetic Hunedoara (CEH).

Directorul general al CEH, Daniel Andronache, a explicat că partea chineză este producătorul de utilaje pentru sectorul energetic şi că echipamentele necesare termocentralei Mintia vor fi montate pe cheltuiala partenerului străin, urmând ca CEH să restituie banii în rate egale, calculate la circa un milion de euro pe lună.

„Ei vin, montează instalaţiile, apelează la forţa de muncă locală, pe care o plătesc ei. După ce terminăm şi facem recepţia lucrării, timp de 20 de ani vom returna banii, cu o dobândă de 2%”, a precizat directorul CEH Hunedoara.

Contractul dintre cele două părţi ar putea să fie semnat în maxim două luni de zile, discuţiile tehnice şi financiare fiind încheiate. Urmează să fie stabilite detaliile care ţin de partea juridică şi economică a contractului, pentru ca achiziţia să corespundă cerinţelor legale.

Prima investiţie care va fi efectuată la Termocentrala Mintia va fi construcţia şi montajul unei instalaţii de desulfurare şi retehnologizarea grupului energetic 4. Proiectul va începe în acest an şi este evaluat la circa 200-300 de milioane de euro.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: