AcasăSTIRICîmpian: Primim zilnic cereri de angajare din partea certejenilor

Cîmpian: Primim zilnic cereri de angajare din partea certejenilor

Locuitorii din Ceteju de Sus vin zilnic la primărie pentru a se interesa de stadiul în care se află investiția derulată de compania Deva Gold, iar primarul Petru Câmpian spune că așteptările lor sunt tot mai mari. Se depun cereri de angajare, deși investiția este încă în faze incipiente.

Posibila redeschidere a exploatării aurifere din zonă este o rază de speranță pentru certejeni, așa că nu e de mirare că sunt zilnic persoane care vin la primărie și depun cereri de angajare. Într-o zonă în care majoritatea localinicilor au trăit din minerit și unde nu există alternative economice viabile pentru această activitate, redeschiderea minelor de aur ar fi mană cerească pentru cei care acum sunt șomeri.

Deşi exploatarea minieră care urmează a se desfăşura la Certeju de Sus este la stadiul de proiect, oamenii interesaţi să-şi găsească un loc de muncă au depus deja cereri de angajare. La primăria comunei au fost depuse peste 1.000 de astfel de cereri, care vin din partea localnicilor, dar şi de la oameni din Brad, Hărău, Bârsău, sau chiar din Deva. Aşa cum a afirmat primarul comunei Certeju de Sus, Petru Cîmpian, sunt persoane care au diverse calificări în meseriile ce sunt utile în activitatea de exploatare minieră.

[quote_box_center]Sunt persoane care sunt în afara oricărei măsuri de protecţie socială. Nu au nici un fel de venit, iar dorinţa lor este să aibă un loc de muncă din care să-şi asigure traiul de zi cu zi, nemaivorbind de alte necesităţi pe care le au. Pot să vă spun că zilnic avem cel puţin o cerere de acest gen, iar noi încercăm să-i ajutăm pe măsura posibilităţilor pe care le avem. Contrar statisticilor care se fac în acest domeniu şi care prezintă cifre optimiste, pot să vă spun că în realitate, lucrurile nu stau aşa de bine. Este totuşi destul de complicat pentru oameni să-şi găsească în ziua de astăzi un loc de muncă”, a afirmat Petru Cîmpian.[/quote_box_center]

Încrederea primarului din Certeju de Sus este că odată cu redeschiderea minelor din zonă, va creşte şi nivelul de trai al populaţiei, dar şi banii pentru bugetul local vor fi mai mulţi. Acesta este de părere că oamenii din comună, care se confruntă cu situaţii materiale precare şi care se bucură de ajutoarele primite de la Comunitatea Europeană, fiind blamaţi de unii formatori de opinie, îşi vor recăpăta demnitatea atunci când vor putea decide singuri pentru soarta lor.

[quote_box_center]Doar o abordare serioasă şi echilibrată a problemelor cu care se confruntă comunităţile din mediul rural ar putea duce la găsirea soluţiilor celor mai bune. Din păcate, la noi, atunci când încerci să faci ceva bun pentru oameni, sunt alţii care îţi bagă beţe în roate, pentru că altceva nu ştiu să facă. Ar trebui să putem face diferenţa de care parte se situează binele şi dimpotrivă. Nu putem să stăm şi să ne uităm în jur şi să vedem cum alţii evoluează, iar noi batem pasul pe loc”, a adăugat primarul comunei Certeju de Sus.[/quote_box_center]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc