Acasă finantare europeana spitale transilvania Cinci spitale din Transilvania primesc finanțare din fonduri europene în contextul pandemiei...

Cinci spitale din Transilvania primesc finanțare din fonduri europene în contextul pandemiei de COVID-19

[ad_1]

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, a semnat recent alte 11 contracte de finanțare, în valoare totală de 124 milioane lei, pentru a sprijini spitalele și centrele sociale în combaterea pandemiei SARS-CoV-2.

Printre spitalele care beneficiază de finanțare se numără cinci unități medicale din Transilvania.

Pentru asigurarea unui răspuns prompt și eficient al sistemului medical public la criza actuală a fost semnat contractul de finanțare care va sprijini activitatea Spitalului Orășenesc Rupea din Brașov, în valoare de 15,14 milioane lei.

De asemenea, Spitalul Orășenesc din Huedin, județul Cluj, va primi 12 milioane de lei. Proiectul va asigura finanțarea echipamentelor medicale și de protecție necesare pentru tratamentul bolnavilor, dar și pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

O sumă de 10,98 milioane lei va permite consolidarea capacității Spitalului Municipal Săcele, județul Brașov, de a gestiona actuala criză sanitară.

Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare “Niculae Stăncioiu” din județul Cluj beneficiază de fonduri în valoare de 8,96 milioane lei. Finanțarea va permite dotarea institutului cu echipamentele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea virusului și tratamentul bolnavilor.

Pentru dotarea Spitalului Orășenesc Beclean din județul Bistrița Năsăud, MIPE va asigura o finanțare de peste 829.000 de lei.

Proiectele finanțate asigură fonduri pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție necesare pentru a avea un răspuns prompt al sistemului medical la actuala criză sanitară. Sunt finanțate achiziții de echipamente medicale și de protecție, precum și dezinfectanți care să permită prevenirea răspândirii virusului.

Alte două contracte semnate recent asigură finanțări pentru centrele sociale. Centrele sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județul Timiș au la dispoziție 4,23 milioane lei pentru cumpărarea de echipamente speciale de protecție și prevenție. De asemenea, municipiul Brașov este beneficiarul unui proiect de peste 692.000 de lei, care va asigura echipamentele și materialele necesare pentru a limita răspândirea virusului în centrele sociale rezidențiale din oraș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: