Acasă ADMINISTRATIE Cine va fi șeful viitoarei regiuni Vest? Senatorul Ben-Oni Ardelean știe.

Cine va fi șeful viitoarei regiuni Vest? Senatorul Ben-Oni Ardelean știe.

Senatorul timișean de origine hunedoreană, Ben-Oni Ardelean (PNL), susține cu tărie că viitoarea capitală a regiunii va fi Timișoara. El spune că, cel mai probabil, funcția de președinte al regiunii va reveni liberalilor, pe lista de ”prezidențiabili” fiind Sorin Frunzăverde și Nicolae Robu.

Afirmațiile senatorului Ben-Oni Ardelean vin în contextul în care – susține el – ar exista deja o înțelegere între PSD și PNL referitoare la șefia regiunii, înțelegere care are la bază ponderea mai mare a votanților de dreapta în această zonă a țării.

Timişoara va fi capitala regiunii şi, indiscutabil, regiunea va avea un preşedinte puternic care va fi din PNL. Am avut discuţii cu partenerii de alianţă. În politică, lucrurile merg pe sondaje, iar sondajele arată o probabilitate foarte mare ca preşedintele acestei regiuni să fie de la PNL. Sorin Frunzăverde e o opţiune viabilă. Dl Robu e o opţiune viabilă. Decizia va fi luată în forurile politice, a declarat Ben-Oni Ardelean.

În contextul scăderii drastice a populației României, Ben-Oni Ardelean a mai făcut câteva informații surprinzătoare, spunând că este sigur că municipiul Timișoara va depăși în 15 ani un milion de locuitori, afirmație bazată – susține el – pe creşterea numerică a populaţiei, dar și pe absorbţia pe care anumiţi poli o au în regiune.

Președintele CJ Timiș, Titu Bojin (PSD) nu este însă de acord cu afirmațiile lui Ardelean, susținând că aprobă doar o parte a acestora, respectiv cea referitoare la declararea Timișoarei drept capitală regională.În ceea ce privește milionul de locuitori, Bojin spune că 500 de mii ar fi un număr mai realist. Cât despre un viitor președinte liberal al regiunii, Bojin a spus sec: astea sunt dorinţe ale liberalilor, nicidecum certitudini.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Ritualul botezului NU se schimbă, a hotărât Sinodul BOR. Preotul trebuie să cunoască starea de sănătate a copilului

Calendar Ortodox 2021 * Calendar bisericesc: În fiecare lună a anului sunt sărbători religioase importante, dar și zile trecute cu cruce neagră. În...

Calendar Ortodox MARTIE 2021: Toate sărbătorile religioase importante din prima lună a primăverii, din Calendarul Bisericesc

Calendar Ortodox 2021 * Calendar bisericesc: În fiecare lună a anului sunt sărbători religioase importante, dar și zile trecute cu cruce neagră. În...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: